Övünç madalyası gururu yaşadılar

Vali Gökmen Çiçek, 81 ilde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla tevcih edilen madalyaları, Malul Gazi Mahmut Durmaz ile şehit Mustafa Akkaya’nın babası Taner Akkaya'ya takdim etti   Gazi Mahmut Durmaz ve ailesi ile şehit Mustafa Akkaya'nın ailesini makamında kabul eden Vali Gökmen Çiçek, ailelerle görüşerek hal ve [&hellip]

Vali Gökmen Çiçek, 81 ilde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla tevcih edilen madalyaları, Malul Gazi Mahmut Durmaz ile şehit Mustafa Akkaya’nın babası Taner Akkaya’ya takdim etti

Gazi Mahmut Durmaz ve ailesi ile şehit Mustafa Akkaya’nın ailesini makamında kabul eden Vali Gökmen Çiçek, ailelerle görüşerek hal ve hatırlarını sordu, taleplerini dinledi.
Ardından Madalya ve Beratı Tevcih Töreni’ne geçildi. Törende Suriye Tel Abyad Bölgesinde Barış Harekâtı kapsamında 23 Kasım 2019 tarihinde icra edilen operasyon bölgesinde şehit olan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Akkaya’nın annesi Döndü Akkaya ve babası Taner Akkaya ile 20 Temmuz 2005 tarihinde Tunceli’ de terör örgütü mensuplarınca girilen çatışmada yaralan ve 2019 yılında gazi unvanı alan Piyade Uzman Çavuş Mahmut Durmaz ve eşi Hülya Durmaz hazır bulundu.
“ALLAH BİZLERİ SİZE MAHCUP ETMESİN”
Madalyaları takdim eden Vali Gökmen Çiçek, “Sizler bizlerin baş tacı, kıymetlilerisiniz. Bu topraklarda huzurla yaşıyorsak, bizlere bu coğrafyayı vatan kılan sizlerin cesaretli ve gözü pek bir anlayışla bu şehit olan ve gazi unvanı elde eden fedakâr evlatlarınız sayesindendir. Her daim sizlerin emrinde ve yanındayız. Allah bizleri gazilerimize ve şehit ailelerimize hiçbir zaman mahcup etmesin.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme