OVP Ne Zaman Açıklanacak?

Hükümetin Orta Vadeli Program'da paylaştığı öngörüler, ekonomi için yol haritası olarak algılanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hükümetin 2025-2027 Orta Vadeli Programını açıkladı. Yılmaz’ın açıklaması ile birlikte Orta Vadeli Plan Resmi Gazete’nin 5 Eylül 2024 tarihli mükerrer sayısında da yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘Geçiş döneminin tamamlandığını ve dezenflasyon döneminin başladığını görebiliyoruz. Dezenflasyon süreci haziran ayından itibaren başladı. Bu tarihten itibaren enflasyon 23,5 puanlık düşüş kaydedildi. Ağustos verileri dezenflasyon sürecinin etkili olmaya başladığını göstermektedir. Eylül ve sonrası bu eğilimin sürmesini bekliyoruz. Türk Lirası'na olan güven önemli ölçüde arttı. Türk Lirası mevduatların toplam mevduatlar içindeki payı ciddi bir yükseliş kaydetti’ dedi. 

Yılmaz, ekonomide hedefleri ise şöyle özetledi:

‘Orta Vadeli Program'ın amacı enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın artırılması, gelirin toplumun tüm kesimlerine adil dağıtılmasıdır. Para, maliye ve gelirler politikalarının eşgüdümü sağlanacak, enflasyon mücadele öncelikli alan olacaktır. Finansal istikrarı kalıcı şekilde artıracağız. Orta ve uzun vadede, reformların katkısıyla orta-üst gelir grubundan yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkılması öngörülmektedir.’

Bakmadan Geçme