• Haberler
  • Genel
  • “Oturgaçlı Götürgeç” projesi büyük ilgi gördü

“Oturgaçlı Götürgeç” projesi büyük ilgi gördü

Açılışı Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul CNR Fuarında yapılan ‘İnovasyon Türkiye Fuarı’na katılmaya hak kazanan Oruçoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun'un 'Oturgaçlı Götürgeç' adlı projesi yoğun ilgi gördü Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ı ziyaret eden Oruçoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun ve Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Mustafa Mert, [&hellip]

"Oturgaçlı Götürgeç" projesi büyük ilgi gördü

Açılışı Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul CNR Fuarında yapılan ‘İnovasyon Türkiye Fuarı’na katılmaya hak kazanan Oruçoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun’un “Oturgaçlı Götürgeç” adlı projesi yoğun ilgi gördü

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret eden Oruçoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun ve Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Mustafa Mert, proje hakkında bilgi verdi.
Projenin, şehir içi dolmuşlarının fazla yolcu almalarından dolayı istenmeyen olayların yaşanmasına çözüm üretmek amacıyla yapıldığını ifade eden Oruçoğlu Ortaokulu Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Mustafa Mert, “Dolmuş koltuklarına elektrikli bir düzenek bağlanarak, boş koltuk varken şoför tarafından otomatik olarak açılıp kapanan dolmuş kapısı, tüm koltuklar dolduğunda şoför istese de açılmamakta ve ayakta yolcu alamamaktadır” dedi.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise projeyi çok başarılı bulduğunu söyleyerek, Afyonkarahisar’ın adının bu ve buna benzer projelerle duyurulmaya devam edeceğini ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme