Oturduğu ev yandı, mağdur oldu

Kiracı olarak oturduğu evde yangın çıkan İsmail Tokat, o günden bu yana yanan evin tamiratı için yaptığı başvurularda bir sonuç alamadığını bildirdi. Tokat, devletin şefkatli elinin kendisine de uzanmasını talep etti Hacı Cafer Mahallesi Aşkar Çıkmazı Numara:4’te, kiracı olarak oturduğu evde yangın çıkan İsmail Tokat, yaklaşık bir buçuk aydır yangın nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Tokat, [&hellip]

Oturduğu ev yandı, mağdur oldu

Kiracı olarak oturduğu evde yangın çıkan İsmail Tokat, o günden bu yana yanan evin tamiratı için yaptığı başvurularda bir sonuç alamadığını bildirdi. Tokat, devletin şefkatli elinin kendisine de uzanmasını talep etti

Hacı Cafer Mahallesi Aşkar Çıkmazı Numara:4’te, kiracı olarak oturduğu evde yangın çıkan İsmail Tokat, yaklaşık bir buçuk aydır yangın nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Tokat, “Komşularım ve eş-dostun destekleriyle barınacak bir yer bulduk. O evin ise üstü ısınsa, altı ısınmıyor. Damı akıyor. Bir buçuk aydır dışarıdayız. Belediye’den bir torba gıda yardımı geldi” dedi.
25-30 bin liralık bir tamir gerekiyor
Evdeki bütün eşyalarının yandığını, evdeki eşyaların kullanılamaz hâle geldiğini hatırlatan Tokat, “Yangından sonra bir usta getirdik. Usta, 25-30 bin liralık bir masrafla evin düzelebileceğini söyledi. Yanan eşyaları da hesaba kattığımızda yaklaşık 50 bin liralık bir zararımız var. Yangının sobadan çıktığı söylendi. Ama bize göre elektrik tesisatıyla ilgili bir aksaklık çıktı” diye konuştu.
“Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz”
Ev sahibinin de evin tamirini istediğini, bu doğrultuda Afyonkarahisar Valiliği’ne iki kez dilekçe verdiğini bildiren Tokat, “Biz, zararımızın tamamının karşılanmasını istemiyoruz. Devletin şefkatli eli-nin bize uzanmasını arzu ediyoruz. Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’dan evimizin tamiri için yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Oda’ya sitem etti
Milli Birlik Caddesi’nde Derebeyi Kahvehanesi’ni işlettiğini hatırlatan İsmail Tokat, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası’ndan en azından bir ‘Geçmiş olsun’ telefonu bekledim. Şu ana kadar kimse beni bu nedenle aramadı. Ben, yanan eve ödediğim 200 liralık kirayı bile zor çıkarabiliyordum. 2 çocuğum var. Bağ-Kur’umu yatıramıyorum, Maliye’ye borcum var.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme