• Haberler
  • Genel
  • Otoyol’da geri dönüş yok – Kocatepe Gazetesi

Otoyol’da geri dönüş yok – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Ankara-İzmir Otoyolu hakkında gönderdiği dilekçeye cevap geldi. Karayolları’nın cevabında, Ankara-İzmir Otoyol projesinde herhangi bir değişiklik olmayacağı, ancak Afyonkarahisar için bağlantı kavşağı yapılacağı belirtildi Kamuoyunda tartışmalara neden olan Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın dilekçesine cevap geldi. Ankara-İzmir Otoyolu’nun [&hellip]

Otoyol'da geri dönüş yok

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Ankara-İzmir Otoyolu hakkında gönderdiği dilekçeye cevap geldi. Karayolları’nın cevabında, Ankara-İzmir Otoyol projesinde herhangi bir değişiklik olmayacağı, ancak Afyonkarahisar için bağlantı kavşağı yapılacağı belirtildi

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın dilekçesine cevap geldi. Ankara-İzmir Otoyolu’nun Çevresel Etki Değerlendirme sürecindeki İhsaniye toplantısına katılan Demirkırkan, Otoyol Projesi hakkındaki görüşlerini Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile gönderdi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen cevapta, Ankara-İzmir Otoyolu Projesi’nde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildirildi.
BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINIYOR
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun imzasıyla verilen cevapta şu ifadeler yer aldı:
“Proje çalışmaları sürdürülen Ankara-İzmir Otoyolu güzergahı belirlenirken Sivrihisar-Bursa Otoyolu ve Afyonkarahisar-Antalya Otoyolu ile birlikte bir bütün olarak çalışması amaçlanmıştır. Ayrıca bölgede yer alan Eskişehir, Afyon, Kütahya ve Uşak illerinin sahip olduğu ekonomik, ticari ve turistik kapasitenin artırılması hedeflenmiştir.”
BAĞLANTI KAVŞAKLARI
YAPILACAK
Ankara-İzmir Otoyolu projesinde arada kalan Afyonkarahisar için bağlantı kavşağı yapılacağı belirtilen cevap yazısında “Söz konusu otoyol güzergahı ile Kütahya-Afyonkarahisar arasındaki Devlet Yolu’nun kesişim noktasında ve Dumlupınar civarında kavşaklar projelendirilerek Ankara-İzmir Otoyolu’na bağlantılar sağlanacaktır. Ayrıca, Ankara-İzmir Otoyolu projesi ile irtibatlı olan ve Afyonkarahisar il merkezinin hemen yanından geçen Afyon-Antalya Otoyolu proje çalışmaları da devam etmektedir.”

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme