'Otoparklar ve tek yön ile sorunu çözeceğiz'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak ve çok sayıda parti üyesi katıldı.İstanbul'da düşen helikopterde şehit düşen askerlerimize rahmet dileyen Başkan İnkaya, 'Türk milletinin yine [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
İstanbul’da düşen helikopterde şehit düşen askerlerimize rahmet dileyen Başkan İnkaya, “Türk milletinin yine yüreği yandı. Türk milletinin ve bizlerin başı sağolsun.” dedi.
İnkaya, “Geçen hafta ve bu haftanın konusu olan bir sebze, meyve konusu var. Bir devlet kendi asli görevlerini terk edip, pazarda pazarlamacılığa soyunmuş durumda. Bu da devlet değil de hükümetin suçu. Köşelere devlet tezgahlar kuruyor, domatesi, biberi, patlıcanı, salatalığın fiyatını belirlemeye çalışıyor. Hal bu ki bizim öyle büyük kurum ve kuruluşlarımız vardı ki süt fiyatlarını denetleyen, süt enstitüsü kurumumuz, et fiyatlarını denetleyen ve kontrol eden et balık kurumumuz, şekerin fiyatlarını denetleyen şeker fabrikalarımız, kağıdın denetleyen, piyasasını denetleyen, kağıt üreten SEKAmız vardı. Bir de bizim TEKELimiz vardı. Bir paket sigara, 10 lirayı geçmiş, biz ne idiği belirsiz tütünleri, vatandaşımıza içmeye zorlayan bir iktidar var. Bunlar bugünlerin konuları değil ama biz çaresiz muhalefetimizin gördüğü, vatandaşımızın çektiği zorluğu, muhalefet olarak söylemek durumundayız.” dedi.
Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Adayı Koçak, “Biz de şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Son zamanlarda yaşanan bu helikopter kazaları hepimizi meraklandırmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığımızdan da çok ciddi açıklamalar bekliyoruz. Her halde kaza kırım raporları ve bu konuda başlatılan araştırmayla kamuoyunu tatmin edici açıklama gelecektir.Çünkü son zamanlarda bu olay ikinci helikopter kazası. Vatandaşımız da ister istemez bunu sorgulamak mecburiyetinde.” dedi.
“ZEYBEK İLE SORUNUMUZ YOK, ÇETİNKAYA KARDEŞİMİZ”
Afyonkarahisar’daki AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ile sorunu olmadığını ve MHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya’nın kardeşi olduğunu ifade eden Koçak, “Cumhuriyet Halk Partimizin değerli İl Başkanı ve yönetimine bizlerle şu sürece kadar ki uyumlu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çünkü siyaset uzlaşma sanatıdır. Kavga etme yeri değildir. Siyaset birbirine kötü sözler söyleme yeri değildir. Biz birbirimize laf yetiştirmek, birbirimizle kavga etmek için değil, Türkiyemize hizmet etmek için varız. Onun için üslubumuzu her zaman dikkatli kullanıyoruz. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı olan Mehmet Zeybek Bey’le hiçbir sorunumuz yok. Ne tabela ile sorunumuz var, ne partiyle sorunumuz var, ne tabanı ile sorunumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi’nde de aday olan Fatih Çetinkaya da bizim kardeşimiz. Ne tabela ile sorunumuz var, ne tabanı ile sorunumuz var. Bizim tek bir davamız var, Afyonkarahisar’a, hepimiz bir iddia koyuyoruz ortaya. Ben de diyorum ki ben bu arkadaşlardan daha iyi yaparım, onlar da diyor ki biz de Mahmut Koçak’tan daha iyi yaparız diyorlar. Ben diyorum benim devlet tecrübem var, aldığım eğitim bununla ilgili daha iyidir. Yurt içi yurt dışı bütün tecrübelerimiz var, devlette tecrübelerimiz var, özel sektörde tecrübelerimiz var, biz bu tecrübelerimizi asri mezara götürmeyeceğiz, Afyonkarahisar’ın hizmetine vakfedeceğiz. Hepimizin bir iddiası var. Dolayısıyla iddialı olmak ayrı, iddiacı olmak kavgacı olmak ayrı. Biz kavga dövüşten yana değiliz. Asla da sataşmalara ve buna benzer şeylere de cevap vermeyiz. Çünkü millet bizden hizmet bekliyor. İnşallah ayaklarına taş değmesin, kardeşlerimizle huzur içinde, centilmence, sadece Afyonkarahisar’a değil, Türkiye’ye örnek olacak bir yarış halinde 31 Mart’a koşalım ulaşalım inşallah.” ifadesine yer verdi.
“ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMAYI İYİLEŞTİRECEĞİZ. TEK ŞERİDE GEÇECEĞİZ”
Şehir içi toplu taşımaya önem vereceklerini projesi ile anlatan Koçak, “Bugünki toplu taşımayı iyileştireceğiz. Hem de öyle bir iyileştireceğiz ki kullanan vatandaşlarımızın tamamının memnuniyetini alacağız. Ucuz, hızlı ve kaliteli ulaşım imkanlarını sunacağız dedik. Şehre insanlar niye geliyor, faturalarını ödemeye ya da resmi dairelere geliyor. Birincisi çıkarabildiğimiz kadar resmi daireyi mahallelerimize taşıyacağız. Dışarıya taşıyacağız ki vatandaşlarımız hep aynı yöne hep aynı saatlerde gelerek trafik yoğunluğu oluşturmasın diye. Vatandaşımız faturalarını ödemeye geliyor. Elektrik, su, AFJET gibi faturaları ödemeleri için ödeme noktalarını bütün mahallelerimize taşıyacağız. Vatandaşımız evinden çıkacak, 50-100 metre yürüyerek faturasını ödeme noktalarında bütün ödemelerini yapabilecek. Bu ödeme noktaları vasıtasıyla da en az 30-40 çocuğumuza da istihdam imkanı olacak. Tek yön akışlı bulvar anlayışına şehrimizi taşıyacağız. Gazlıgöl Caddesi tek yön yukarıya çıkış olacaksa, araç sayısını, hepsini tespit edeceğiz tabi, Ordu Bulvarı tek iniş, Ambar Yolu tek yön çıkış gibi tek yön uygulamalarını şehrimize trafiğin akışı için taşıyacağız.” diye konuştu.
“750 VEYA 1000 ARAÇLIK 3 OTOPARKLAR KURACAĞIZ”
Otopark konusundaki projesini örneklendiren Koçak, “Acil olarak şehrin en az 3 yerine 750 veya bin araçlık otoparklar kuracağız. Otoparkları mümkün olduğunca yerin altına yaparak yerin üstünü de yeşil alan olarak ve ailelerin oturup kalkabileceği nefes alabileceği alanlar olarak planlayacağız. Afyonkarahisar’ı da 3 aks olarak değerlendirecek olursak yukarı mahallelere gelecek araçlarla ilgili olarak Kadınlar Pazarı ya da Yarım Elma’nın arkasında planlamamız lazım. Bir tanesini de şu anki Ordu Evi’nin ve eski Merkez Ortaokulu’nun oralarda planlayacağımız üç tane çok acil otoparkla şehrimizin ulaşımdaki ateşini düşürmemiz lazım. Yoksa insanlarımız şehre girince cinnet geçiriyor.” şeklinde konuştu.
“AKILLI TRAFİK SİSTEMİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Akıllı trafik sistemi hakkında bir uygulamanın başladığını belirten Koçak, “Akıl için yol bir. Bunları yeniden icat etmeyeceğiz, Mars’tan da getirmeyeceğiz. Akıllı trafik sistemi ile ilgili bir uygulama ile başlamış arkadaşlarımız. Devlette devamlılık esastır, devamını getireceğiz. Çünkü bu sistem adsl dediğimiz sistemle altyapıyla 3G, 4G altyapıları ile çalışan bir sistem. Trafik akışını bir de bu yönlü hızlandırmış olacağız. Şehir içi trafik tıkanmayacak. Bugün nasip olmuş arkadaşlar seçime 40 kala taşımışlar. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. İnşallah tamamlamak, batı standartlarına ve dünyanın en gelişmiş şekliyle de yerleştirmek ve vatandaşa ulaştırmak bize nasip olacak inşallah.” ifadesini kullandı.
“AKILLI BİSİKLET UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ”
Akıllı Bisiklet uygulaması projesi hakkında bilgiler veren Koçak, “Afyonkarahisar’da akıllı bisiklet uygulamasına geçeceğiz. Daha önce anlattığımız kartlarla, bunu kullanabilecekler. Bisikletleri illaki aldıkları yere getirmek zorunda değiller. Vatandaşlar gittiği yere de park edebilirler, değişik yerlerde akıllı bisiklet parklarını görecek. İstifade edecek, gprs sistemiyle denetlenecek, nereye gitmiş, nereye geliyor diye başka işler oluşmasın diye. Bununla birlikte yeni bir istihdam alanı da sağlanmış olacak.”dedi.
“BELEDİYE KAMERA VE GÜVENLİK SİSTEMİ UYGULAMASI BAŞLATACAĞIZ”
Akıllı kent mantığında hayata geçirecekleri Belediye Kamera ve Güvenlik Sistemi (BEGÜS) hakkında bilgiler veren Koçak, “Belediye güvenlik sistemleri dediğimiz bir sistem. Bu BEGÜS uygulaması ile biz tek merkezden yürütülecek ve AFAD ile 112 Acil Müdahale Merkezi ile de koordineli yürüyecek. Burada biz, mahallelerimizi, çocuklarımızı, park yerlerimizi, soyun alanlarımızı hepsini de bir güvenlik şemsiyesi altında da toplamış olacağız. Çocuklar parklarımızı, okullarımızı sadece İç İşleri Bakanlığımızın mobeseleri ile değil aynı zamanda belediyemizin BEGÜS dediğimiz güvenlik sistemi ile kontrol altında tutacağız. Bu sistem ile kendi belediye hizmetlerimizi de sürekli, 24 saat denetleyeceğiz.” ifadesine yer verdi.
“MODERN DURAKLAR KURACAĞIZ”
Akıllıkent uygulamalarıyla modern durakların geleceğini söyleyen Koçak, “6-7 ay önce tasarımlarını yapmıştık. Yazın serin, kışın sıcak, buz gibi havada eksi 10-15 derecede her tarafı açık bir durak yerinde kendi annemizi babamızı düşünelim. Kapalı, kışın belli bir sıcaklıkta olacak, yazın da oraların serinleteceği, insanlarımızın araç beklerken mutlu olacağı modern durakları Afyonkarahisarımıza kazandıracağız. Burada wifi uygulaması ile internet üzerinden araçların kaç dakika sonra durakta olacağını da dijital ekrandan görecek vatandaş. 3 dakika sonra, 4 dakika sonra gelecek onu görecek. İnternetini ücretsiz kullanabilecek. Vatandaşlarımız dijital reklam panolarımızla da baskı reklamlardan kurtulacak, internet üzerinden dizayn ettiği reklamı olduğu gibi burada yayınlayabilecek. Minibüslerimiz de otobüslerimiz de bu duraktan faydalanabilecek.” diye konuştu.
“YAŞLI BAKIM VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZLERİ ”
Evinde yalnız yaşayan insanların hayatını kaybettiğinde 3-5 gün sonra cansız bedenlerine ulaşıldığını söyleyen Koçak, yaşlılara ve engellilere koordinasyon merkezi kuracaklarını söyledi. Koçak, “Yaşlı bakım ve engelli koordinasyon merkezimizi ileride açıklayacağımız sağlık merkezleri projemiz içerisinde yer alacak bir hizmeti de sunacağız. Bakıma muhtaç yaşlılarımız ve engellilerimiz 7 gün 24 saat onların yanında olacağız. Bir sistem, panik butonu gibi bastığında anında yanına gideceğimiz, kendi üzerine koyacağımız düştüğünde onun titreşimini yayacağı haberdar olarak doğrudan evine gidebileceğimiz bu. Dünya da uygulanan bir sistem. Uzaktan tansiyonunu ölçme, ilaçlarını hatırlatma ilgili, hatta evine koyduğumuz kitlerle şekerini dahi ölçebileceğimiz ve oradan doktorlarımızla o günkü durumunu koordine edebileceğimiz, tansiyonu ya da şekerindeki anormal artışlarda anında gidip ambulansımızla alıp gerekli tedavi merkezine taşıyabileceğimiz 7/24 hizmet verecek yaşlı bakım ve engelli koordinasyon merkezimiz bu millete hizmet verecek.” ifadesine yer verdi.
“REKLAM PANOLARI AKILLI OLACAK”
Dünyanın her yerinde akıllı reklam uygulamalarına girildiğini belirten Koçak, “Biz hala 20 yıl önceki panolarla filan gidiyoruz. Biz bundan sonra akıllı reklam uygulamalarına geçeceğiz. Dijital ekranlar, insanların merakını cezbeden, adam gibi pırıl pırıl akıllı reklam uygulamasına geçiyoruz. Biz genel reklam pastasından çok az alıyoruz. Akıllı reklam panolarımız let panolara dönüşecek. Belediyenin hem reklam gelirleri artacak, hem temiz reklam, görüntü kirliliği yapmayacak, şehrimizin kent görünümüne dönüşmesini her şekilde planlayarak geliyoruz.” şeklinde konuştu.
DİJİTAL DANIŞMA MERKEZLERİNDE HER ŞEYE CEVAP VAR
Dijital danışma merkezleri kurarak insanların yön ve yer bulmakta zorlanmadan işlerini görebileceğini ve gezeceklerini aktaran Koçak, “Vatandaşlar, şehrin farklı noktalarına koyacağımız dijital danışma noktalarında ilimizle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek. Bu noktalardan en yakın lokanta, en yakın eczaneler, hastane nerede, her hangi bir markanın adresini bulabileceği, tarihi kent dokusu, Pazar yeri, belediye başkanı, valisi ile ilgili bilgi almak için anket yapılmak istendiğinde kullanabileceği gibi bilgiler yer alacak. Zaman zaman vatandaşlarımızla referandum yapacağız ve bunu da bu noktalarla çözeceğiz.” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme