Otoparkı 3 ay sonra Belediye işletecek

Bir vatandaşın Ambaryolu’ndaki kapalı otoparkın yıkama bölümünün kiralanma biçimine yönelik iddialarını cevaplandıran Burhanettin Çoban, İçişleri Bakanlığı’ndan talep ettikleri iznin geç gelmesi nedeniyle geçici olarak 3 aylığına Yüntaş A.Ş’nin ihale yoluyla kapalı otoparkı kiraladığını söyledi. Çoban, 3 ay sonunda Yüntaş A.Ş’nin kiracılığının biteceğini, otoparkın tamamının Belediye otopark işletmesine geçeceğini bildirdi ADALETLİ KİRALAMA TALEP EDİLİYOR Afyonkarahisar Belediyesi’nin [&hellip]

Otoparkı 3 ay sonra Belediye işletecek

Bir vatandaşın Ambaryolu’ndaki kapalı otoparkın yıkama bölümünün kiralanma biçimine yönelik iddialarını cevaplandıran Burhanettin Çoban, İçişleri Bakanlığı’ndan talep ettikleri iznin geç gelmesi nedeniyle geçici olarak 3 aylığına Yüntaş A.Ş’nin ihale yoluyla kapalı otoparkı kiraladığını söyledi. Çoban, 3 ay sonunda Yüntaş A.Ş’nin kiracılığının biteceğini, otoparkın tamamının Belediye otopark işletmesine geçeceğini bildirdi
ADALETLİ KİRALAMA
TALEP EDİLİYOR
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Ambaryolu’nda inşaa ettiği çok katlı otoparkın yıkama bölümüyle ilgili olarak Kocatepe Gazetesine gönderilen mektuptaki iddiaları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban cevaplandırdı. Söz konusu otoparkın işletmeciliğini Belediye şirketi olan Yüntaş A.Ş’nin yaptığı belirtilen mektupta şu iddialara yer verildi: “Yıkama bölümünün kiraya verildiğini daha yeni duyduk. Gerek Belediye’ye, gerekse Yüntaş’a yaptığımız sözlü başvurular göz ardı edi-lerek başka bir şahısa kimsenin haberi olmadan kiralanmıştır. Bu durum aklımıza şu soruyu getirmektedir. Bu konuyla ilgili olarak yetkili kişi ya da kişilerin yıkamanın kiralanmasından rant elde ettikleri yahut ortak olduklarıdır. Halbuki kiralanan yer herkese duyurulup ihaleyle verilseydi daha yüksek rakamlara kiralanabilirdi. Değerli Belediye Başkanımızın kişiliğini ve dürüstlüğünü bildiğimiz için bu konularda kendisinin haberinin olmadığını düşünmekteyiz. Bu yanlışlığın derhal düzeltilip adaletli bir şekilde kiralanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.”
YÜNTAŞ’A GEÇİCİ
OLARAK KİRALANDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban mektupta yer verilen iddialara açıklık getirdi. Burhanettin Çoban, Başkanlık görevine gelir gelmez Ambaryolu’nda inşaatına başlayıp projesini yeniden yapılan 437 araçlık otoparkı bir ay önce hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Otoparkın şehir merkezinde 24 saat açık, kameralı, güvenlikli, modern bir otoparkı hizmete sunduklarını dile getiren Çoban şöyle konuştu: “İnşallah halkımızın da buradan ziyadesiyle istifade edeceğini ümit ediyoruz. Belediye Meclisimizden otopark, kafeterya ve işletmeyle ilgili bir yetki aldık. İçişleri Bakanlığı’ndan iznimiz yeni geldi. İzin gelinceye kadar otoparkımızı kiraya vermemiz gerekiyordu. Kiralama ihalesine çıktık. Ancak 3 aylığına biz ihaleye çıktık. Üç aylığına Ambaryolu otoparkı işletmesini biz Yüntaş’a verdik. Yüntaş A.Ş ihaleye girerek aldı. Otoparkın tamamını kiraya verdik. Herhangi bir bölümünü ayırmadık. Yüntaşımız da kendisi bir şirkettir. Şirket mevzuatı gereğince orada ki yıkama bölümünü bir şahsa kiraya vermiştir. Ancak bu 3 aylık bir kiralamadır. Üç ay sonunda Yüntaş A.Ş’nin kiracılığı sona ereceğinden otoparkın tamamı Belediye otopark işletmesine geçecektir.”
KAPALI OTOPARKLARI BELEDİYE İŞLETECEK
Belediye otopark işletmesini Afyonkarahisar Belediyesi olarak çalıştıracaklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yasal mevzuat gereklerinin yapılacağını dile getirdi. Yüntaş A.Ş’nin şu anda kiracı durumunda olduğunu, mevzuat çerçevesinde ihaleye vermesi ya da başka şekilde kiraya vermesinin söz konusu olmadığıın vurgulayan Çoban şunları söyledi: “Şirketler kendi mülkünü nasıl kiraya veriyorsa Yüntaş da o şekilde kiraya vermiştir muhtemelen yıkama bölümünü. Ancak bu 3 aylık bir süre içindir. Üç ay sonra Yüntaş’ın buradaki kiracı sıfatı sona erecektir. Burayı ve Belediye ait tüm kapalı otoparkları bundan sonra yeni yapacağımız yerler dahil Afyonkarahisar Belediyesi kendisi çalıştıracaktır. Biz Yüntaş’a burayı 3 aylığına verdik. Şu an 2,5 ay kaldı. Dolayısıyla 2,5 ay sonunda burası tamamen Belediye’ye geçecek. İçişleri Bakanlığı’ndan izin geç geldiği için otoparkımızın mağdur olmaması düşüncesiyle Yüntaş burayı ihaleyle kiraladı. Bir şirket bir işyerini kiraya verirken herhangi bir mevuzata tabi değil. Şirketler kendi malını nasıl kiraya veriyorsa otopark bölümünü de kiraya vermiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme