Otopark durumu üzüyor – Kocatepe Gazetesi

Otopark işletmecileri arasında yaralamalı sonuçlanan kavga sonucu otoparkçılık hizmetinin Belediye tarafından verilmesini isteyen Ömer Altınay'a Burhanettin Çoban mevcut şartlar ve zihniyetin kötü durumu ortaya koyduğunu söyledi 'OTOPARKLARI BELEDİYE KENDİ İŞLETMELİ'Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis üyesi Ömer Altınay, Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı sonunda otoparkçılar arasında yaşanan silahlı saldırının son derece üzücü olduğunu söyledi. Kendisinin [&hellip]

Otopark durumu üzüyor

Otopark işletmecileri arasında yaralamalı sonuçlanan kavga sonucu otoparkçılık hizmetinin Belediye tarafından verilmesini isteyen Ömer Altınay’a Burhanettin Çoban mevcut şartlar ve zihniyetin kötü durumu ortaya koyduğunu söyledi

“OTOPARKLARI BELEDİYE KENDİ İŞLETMELİ”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis üyesi Ömer Altınay, Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı sonunda otoparkçılar arasında yaşanan silahlı saldırının son derece üzücü olduğunu söyledi. Kendisinin yerel yöneticilerden otopark işletme işini Belediye elemanlarınca yapılmasını istedi. Altınay, Belediye’nin otopark işletmeciliğini, kendi bünyesinden Zabıta ya da başkaca görevlilere yaptırabileceği fikrini açıkladı. Ömer Altınay, bu sayede silahlı saldırılar, yaralanmalar ve istenmeyen olayların önlenirken özellikle şehre gelen yabancı kişilere otopark görevlilerinin yaklaşımları ve çirkin görüntülerin önlenebileceğini belirtti. Altınay; “Amacımız kesinlikle otopark hizmetinde çalışan arkadaşlarımızı hor görmek ya da şikâyet etmek değil. Ama biz Uzun Çarşı esnafı olarak bu tür olaylara çok şahit oluyoruz. Biz kötü olaylara çok üzülüyoruz. Ben Sayın Başkanımızdan özellikle rica ediyorum. Otopark çalıştıranların süreleri bittiğinde yeni ihale yapılmadan Belediyece görevlendirilecek kişilerce işletilmesini istiyorum.” dedi.
“ESNAF PARKI KENDİ İSTEDİ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılından itibaren Yeşilyol Caddesinde kiralık hiçbir otopark olmadığını kaydetti. Tuzpazarı, Saraçlar ve Basın caddelerinde otopark işletmeciliğini yapıldığını belirten Çoban; “Geçen yıl Ambaryolunda otopark işletim süresi bittiğinde tam 5 ay boyunca ihale yapmadık. Bu sefer ne kadar satılık araç varsa ya da araçlar sürekli park halinde durmaya başladı. Bize esnaf gelip, ‘Sayın Başkanım park eden araç sahipleri 10-15 gün hiç uğramıyorlar. Alışverişe gelenler mal alamadan ya da malı veremeden gidiyorlar. Rica ediyoruz tekrar otopark uygulaması başlasın.’ diye kendileri söylediler. Türkiye’de saati 1 TL’ye bizim gibi illerde bile yok. Allah’a çok şükür otopark işletmeciliği ihalesi sonucu ondan aylık gelecek 10 bin TL’ye ihtiyacımız yok. Bütçenin fazla artan rakamları var. O paraya ihtiyacımız yok.” diye konuştu.
“DURUM BUNDAN İBARET”
Ambaryolu otoparkında 04 Kasım Pazartesi günü itibariyle 28 bin kişinin ücretsiz yararlandığını dile getiren Çoban şöyle konuştu: “Biz parayı değil esnafın ve vatandaşın ortak rahatını düşünüyoruz. Belediye olarak bu işe giremiyoruz. Size desem ki bana aklı başında lise mezunu diksiyonu az çok düzgün iki adam bul desem inanın bulamazsınız. Böyle yerlerde kimse çalışmıyor. Çok özür dilerim bende köylüyüm. Altı aylıkken şehre gelmişiz. Hiçbir köylüyü ayırmam akrabalarımın büyük çoğunluğu hala köyde yaşıyor. Buraya çalışmaya gelenler genelde kırsal kesimden geliyorlar. Lise mezunu, halkla ilişkileri olan kişiler çalışmıyor. Herkes itiraz ediyor. Bu yapıdan doğan budur. Bu durumu asla savunmuyorum. Zaten ihalede yapmıyoruz. Esnaf ısrar edinceye kadar da ihale yapmayacağım. Bizim gibi yerlerde vatandaş 1 liraya dahi itiraz var.” Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme