• Haberler
  • Siyaset
  • 'Otomobil fabrikası Afyon'a kurulsun' – Kocatepe Gazetesi

'Otomobil fabrikası Afyon'a kurulsun' – Kocatepe Gazetesi

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, 'Yerli ve milli otomobil üretimi fabrikası için birçok il şimdiden lobi faaliyetine başladı. Lakin Afyonumuzun sesi soluğu çıkmıyor. Böyle bir fabrika en çok Afyonumuza yakışır. Afyon'da ulusal baz da bir fabrika yoktur. Birçok il sanayi ve üretim alanında desteklenmiş, geliştirilmişken, ne yazık ki tüm yolların kesiştiği [&hellip]

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, “Yerli ve milli otomobil üretimi fabrikası için birçok il şimdiden lobi faaliyetine başladı. Lakin Afyonumuzun sesi soluğu çıkmıyor. Böyle bir fabrika en çok Afyonumuza yakışır. Afyon’da ulusal baz da bir fabrika yoktur. Birçok il sanayi ve üretim alanında desteklenmiş, geliştirilmişken, ne yazık ki tüm yolların kesiştiği Afyonkarahisar’ımız hep göz ardı edilmiştir. Afyonkarahisar bu konuda tek yürek olmalı bu fabrikanın Afyon’a yapılması için mücadele etmelidir. Eğer bu konuda başarılı olunmaz ise, bu sefer de yapılacak otomobilin yedek parça fabrikasının Afyon’a yapılması için mücadelesine devam etmelidir” dedi.
VALİ TUTULMAZ’A ÇAĞRI
Bu konuda Sinanpaşa’daki Organize Sanayi Bölgesi’nin öne çıkabileceğini kaydeden Çağlar, “Sinanpaşa Bölgesi’ne yapılması planlanan ikinci Organize Sanayi Bölgesi altyapı bakımından yerli otomobil üretimine uygun şekilde dizayn edilebilir. Hali hazırda Şeker Fabrikası’nın makine bölümü de bu iş için kullanılabilir. Afyonumuzun birbirinden güzide, çalışkan ve özverili yazılı ve görsel basını aracılığıyla Valimiz Mustafa Tutulmaz bey’e seslenmek istiyorum. Sayın Valim; size acemi birliği, polis okulu ve havaalanı gibi yatırımlara sahip çıkamayıp başka şehirlere kaptıran bir ilin vatandaşı olarak sizden rica ediyorum. Yerli otomobil üretim fabrikasının Afyonkarahisarımıza yapılması için önderlik yapın” diye konuştu.

Bakmadan Geçme