Otobüsleri Belediye işletecek – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında yatırım harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınıp sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Çoban, 8 milyon TL kredi alımına ihtiyaç olduğunu belirtti. İşletme Müdürlüğü'nce işletilen Sporcu Konaklama Tesisine isim verilmesi teklifi doğrultusunda tesise AF-Bel isminin verilmesi oybirliği ile kabul [&hellip]

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında yatırım harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınıp sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Çoban, 8 milyon TL kredi alımına ihtiyaç olduğunu belirtti. İşletme Müdürlüğü’nce işletilen Sporcu Konaklama Tesisine isim verilmesi teklifi doğrultusunda tesise AF-Bel isminin verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
“YÜNTAŞ SAYIŞTAY’A HESABINI VEREMEZ”
Şehir içi ulaşım hizmetlerinin kiralanması konusunda meclis kararı alınması hakkındaki teklif Belediye Meclisi’nden MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama öncesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konu hakkında bilgi verdi. Toplu taşıma işinin Yüntaş A.Ş. tarafından toplam 40 otobüsle yapıldığını belirten Burhanettin Çoban, şirketin zarar ettiğini söyledi. Bu zararı sürekli olarak karşılamanın mümkün olmadığına dikkat çeken Çoban, “Bu yüzden biz artık bu hizmetlerin direk Belediye tarafından Afyonkarahisar Belediyesi Halk Otobüsleri olarak işletilmesi noktasında meclis üyelerimize bir ricada bulunuyoruz. Kiralama yerine bu otobüslerin Belediye bünyesine geçsin. Belediye Ulaşım Müdürlüğü adı altında halkımıza bu hizmetler sunulsun istiyoruz. Yüntaş A.Ş’nin her ay bu zararı karşılaması Ticaret Kanununa göre mümkün değil. Sayıştay’a bunun hesabını veremez. Toplu taşımada para kazanmak da mümkün değil. Türkiye’nin her yerinde toplu taşıma zarar ediyor. İzmir, Ankara, İstanbul, Adana Belediyeleri gibi bu işi kendimiz yapacağız.” dedi.
“BELEDİYE’YE GEÇMESİ  EN MANTIKLISI”
Konu hakkında söz alan Trafik Komisyon Başkanı Mahmut Emin Birliktir, “İhale bizim, Yüntaş ta bizim. Çok ta zarar ettiğini hepimiz biliyoruz. Bir taraftan kar ederken bir taraftan zarar etmesinin bir manası yok. Bu yüzden en mantıklı kararın bu olacağını düşünüyorum. Minibüsçüler olarak bir endişemiz var. Belediye’ye geçerse nasıl olsa zarar ediyor, 300 milyar zarar edecekse 500 milyar zarar etsin, zaten fazla otobüs ve minibüs var diye bu konuda minibüsçü arkadaşlar endişe taşıyorlar. Bu konuda bilgi vermek istedim. Bu işin Belediye’ye geçmesi en mantıklısıdır.” diye konuştu.
“FAZLA ZARARA RAZI OLMAZLAR DİYE  DÜŞÜNÜYORUM”
Burhanettin Çoban, toplu taşıma işinin Belediye tarafından yapılması tartışmasında 31 Mart 2019 tarihli yerel seçim sonrası seçilecek Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin ne yönde karar alacaklarının bilinemeyeceğini söyledi. Zarar ne kadar azalırsa Belediye’nin o derece kar edeceğine işaret eden Çoban, “Dolayısıyla Belediye’nin de göz göre göre fazla zarara razı olacağını düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.
“KARARI BİZDEN SONRAKİLER VERSİN”
MHP Melis Üyesi Halil İbrahim Baykara, bu konunun yeni gelecek meclis tarafından değerlendirilip yeni yönetimin karar alması gerektiği düşüncesini açıkladı. Baykara’nın “Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımız bunun kararını versin” ifadesi üzerine Çoban, önce konunun trafik komisyonuna gönderilerek rapor hazırlanmasını istedi. Daha sonra M. Emin Birliktir’in konunu oylanması yönündeki fikri üzerine konu Halil İbrahim Baykara’ya anlatıldı. Ayrıca müdürlük kurulabilmesi için Ocak ayından önce gerekli kararın alınması zorunluluğu gündeme geldi. Burhanettin Çoban, bu hususta bir takdir hakkına sahip olmadıklarını, aslında bu işin AFBEL San’ın tarafından yapıldığını, şirketin de bu işi yapamayacağı yönünde dilekçe verdiğini bildirdi. Çoban, “Zaten bu işi ya ihale edeceğiz, ya da Belediye çalıştıracak. İki yol var birini tercih etmek zorundayız” sözleriyle toplu taşıma işinin Belediye tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Yarın Kocatepe’de.

Bakmadan Geçme