• Haberler
  • Genel
  • Otobüs yandı, itfaiye söndüremedi, ortalık karıştı

Otobüs yandı, itfaiye söndüremedi, ortalık karıştı

Tureks firmasına ait halk otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale için gelen itfaiye aracı yangına müdahale edemeyince Tureks firması personeli ile itfaiye ekipleri arasında tartışma yaşandı Afyonkarahisar'da özel halk otobüslerinin işletmesini yapan Tureks firmasına ait 03 US 858 plakalı otobüs ANS Kampüsü istikametinden şehir merkezi istikametine doğru gelirken alt tarafından alev aldı. Doğalgazla çalışan [&hellip]

Otobüs yandı, itfaiye söndüremedi, ortalık karıştı

Tureks firmasına ait halk otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale için gelen itfaiye aracı yangına müdahale edemeyince Tureks firması personeli ile itfaiye ekipleri arasında tartışma yaşandı

Afyonkarahisar’da özel halk otobüslerinin işletmesini yapan Tureks firmasına ait 03 US 858 plakalı otobüs ANS Kampüsü istikametinden şehir merkezi istikametine doğru gelirken alt tarafından alev aldı. Doğalgazla çalışan otobüse kendi imkanları ile müdahale eden Tureks personeli aynı zamanda itfaiyeye de haber verdi.
Olay yerine gelen ilk itfaiye ekibi yangına müdahale edemedi. Bu sırada yangın büyüyerek otobüsün tamamını sardı. İkinci itfaiye ekibi olay yerine gelip yangına müdahale edene kadar otobüs tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.
ŞANLI İSYAN ETTİ
Yangın sonrasında olay yerine gelen Tureks firması yetkilisi Galip Şanlı itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Doğalgazlı araçlarda patlama olmasının teknik olarak mümkün olmadığını, aracın sağ ön lastiğinin yanından başlayan küçük yangının geç müdahale edildiği için büyüdüğünü belirten Galip Şanlı, “İtfaiye aracı geliyor içinde su yok. Senede bir kez lazım olacak araç olay yerine geldiğinde işe yaramıyorsa bunca yatırım, bunca personel ne işe yarar? Böyle şey olmaz. Eğer zamanında müdahale edilse büyümeyecek olan yangın, gelen itfaiye aracının susuz olması nedeniyle büyüyüp arabayı kül etti. Aracın derdinde değiliz. Ya cana zarar gelseydi” diye tepki gösterdi.
SU VAR, POMPA ÇALIŞMADI
İtfaiye Müdürü Murat Gürsan ise araçta su olduğunu ancak pompa sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle olaya müdahale edemediklerini belirtti. İtfaiye ekiplerinden konuyla ilgili bilgi alan Gürsan, Galip Şanlı’yı yatıştırmaya çalıştı. Şanlı tepkisini Gürsan’a ilettikten sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile de görüştü.
ORTALIK KARIŞTI
Bu sırada itfaiye personelinin gizlice araca su takviyesi yaptığını iddia eden Tureks personeli ile itfaiye personeli arasında tartışma çıktı. Hararetli tartışma araya giren polisler sayesinde kavgaya dönüşmeden yatıştırıldı. Tureks personeli ile itfaiye personeli birbirinden davacı olunca polis tarafları ifadelerini almak için karakola götürdü. Olayla ilgili inceleme sürüyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme