Otobüs ücretleri gelecek ay değerlendirilecek

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı 3 Temmuz Pazartesi akşamı yapıldı. Meclis'in Temmuz ayı toplantı gündeminin yoğun olduğu gözlendi.EĞİTİM TESİSİNEARAZİ TAHSİSİAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Uydukent'te deprem evleri ilerisinde Çetinkaya Mahallesi'nde 3299 ada, 1 parsel, nolu 10.221,00 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün üzerine eğitim tesisi yapılmak üzere İl Özel İdaresi adına 20 yıl [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı 3 Temmuz Pazartesi akşamı yapıldı. Meclis’in Temmuz ayı toplantı gündeminin yoğun olduğu gözlendi.
EĞİTİM TESİSİNE
ARAZİ TAHSİSİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Uydukent’te deprem evleri ilerisinde Çetinkaya Mahallesi’nde 3299 ada, 1 parsel, nolu 10.221,00 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün üzerine eğitim tesisi yapılmak üzere İl Özel İdaresi adına 20 yıl tahsisi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet su kayıp kaçak aracı, bir adet kanal görüntüleme aracı ve bir adet binek araç alımı teklifi oybirliği kabul edildi. Burhanettin Çoban, kayıp kaçaklarla ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne yeni cihazlar alındığını belirtti.
YÖNETMELİK YENİDEN DÜZENLENECEK
Afyonkarahisar’ın kardeş şehri Hamm’da yapımı devam eden camii inşaatına katkı sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında ortak işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Esaslarına Dair Yönetmeliğin Sayıştay görüşü doğrultusunda yeniden düzenlenmesin teklifi oybirliği ile kabul edildi. Sayıştay yetkililerin yönetmelikteki imla hataları gerekçesiyle yönetmeliğin yeniden düzenleneceği bildirildi.
TELEFERİK KULLANIMI
25 YILA ÇIKTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 3 bin 130 öğrenciye 8 ay boyunca Afyonkarahisar Belediyesi olarak burs verdiklerini belirtti. Çoban, ilk ve ortaokul öğrencilerine aylık 80 lira, lise öğrencilerine 100 lira aylık burs verildiğini ifade etti. Afyonkarahisar Kalesi’ne teleferik sisteminin kurulmasına yönelik üst kullanım hakkı karşılığında verilen 20 yıl sürenin 25 yıla çıkarılması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
25 YILLIĞINA ÇAY BAHÇESİ
Turgut Özal Parkı’ndaki çay bahçesinin bulunduğu alan olan Hamidiye Mahallesi, 289 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 25 yıl süreyle üst kullanım hakkı verilerek kiralanması için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanlığı Hobi Bahçeleri’nin kuruluş işleyişi ile ilgili bazı maddelerde değişiklik yapılmasına karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet sıkıştırmalı çöp kamyonu alınacak. Hoca Ahmet Yesevi ve Sahipata Mahallesi’nden Devlet Hastanesi’ne özel halk otobüslerinden bir tanesine güzergâh verilecek.
30 ADET S PLAKA
SATIŞA ÇIKACAK
“S” plakalı toplu taşıma araçlarından nüfusun ve öğrenci sayısının artması üzerine trafik komisyonu raporu ile 30 adet “S” plaka ilavesi yapımına oy birliği ile karar verildi. 30 adet “S” plakanın 5’er 5’er, 6 ihale ile satışının gerçekleşmesi yönünde gelen teklif ise komisyon kararına sunuldu.  
Trafik Komisyonu üyesi İbrahim Karataş “S plaka kararı komisyonda görüşüldüğü gibi değil, sehven hata yapılmış” gerekçesiyle kararın düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.
ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ÜCRETLERİ AĞUSTOS’A KALDI
Özel halk otobüslerinin yolcu taşıma ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili Trafik Komisyonu raporu oluşturulacak ve Ağustos Ayı’nda yapılacak olan Meclis toplantısında görüşülecek.
Hız kesici, durak yeri, trafik levhası ve trafik ile ilgili taleplerin değerlendirilmesi konusunda açıklanan Trafik Komisyonu raporu onaylanarak işleme alındı.
SERVİSLERE DENETİM
D2 Yetki Belgeli araçlara Zabıta Müdürlüğünce hangi şarlarda Güzergah İzin Belgesi verilmesi ile ilgili Trafik Komisyonu raporunda; “İzmir istikametinden gelen D2 Yetki Belgeli araçlara ilk kontrol noktası Carrefoursa AVM önü ve karşısı, Eskişehir istikametinden gelen araçlara Tarım İl Müdürlüğü ve karşısı, Ankara istikametinden gelen araçlara Otogar Camisi önü ve karşısı, Konya istikametinden gelen Karayolları Kavşağı önü ve karşısında şehir merkezine girmeden ve yolcularını indirmeden Zabıta Müdürlüğü’nce güzergah izin belgesi verilmesi, güzergah dışı belgesi verilmesi ve Belediye iptal edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Denildi.
Kendi personelini taşıyan firma, dernek ve Kuran Kursu araçlarına Zabıta Müdürlüğü’nce hangi şartlarda Güzergah İzin Belgesi verileceği ile ilgili Trafik Komisyonu raporu tarafından belirlendi.
Yenice Mahallesinde bulanan 291., 296., 297., 298., 299. ve 306. sokakların isimleri ile ilgili yönetmelikler gereği önerilen isimlerle değiştirilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Afyonkarahisar Merkez, Akçin (Veysel Karani) Mahallesi 1427 Parsel malikinin kadastro parselinin imar parseli halini alması isteği hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporunda teknik inceleme yapıldıktan sonra tekrar gündeme alınacağı oy birliği ile kabul edildi.
ESKİ PAZAR
KALKACAK
Deper (Ataköy) Mahallesi’nde 966 Parsel maliklerinin eski pazaryerinin kaldırılması isteği hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyona talepte bulanan mahalle sakinleri “Yolun diğer tarafına Pazar yeri yaptınız, buradakini kaldırın” teklifi sunmuş. Sunulan teklif de mecliste oy birliği ile kabul edildi.
GALERİCİLERİN CAMİ
YERİ ONAYLANDI
Çetinkaya (Yenice) Mahallesi’nde bulanan Cami alanı yanında bulanan cami alanına yakın olması, bütünlük sağlaması amacıyla planlama değişikliğinin yapılması uygun görüldü. Gündem maddesini açıklayan Başkan Çoban, “Galericiler sitesi sakinleri diyor ki bu cami bize uzak, bize yakınlaştırın biz de bu camiyi yaptıralım diyorlar. Birbirine yakın iki cami arsası yer değiştiriyor. Galericilerin yanına geliyor. Biz kendimiz para toplayıp yaptıracağız diyorlar” oylamaya sunulan cami arsası değişikliği oy birliği ile kabul edildi.
2 KAT 5 KATA ÇIKARILDI
Afyonlu işadamlarının İnaz’da bulanan araziye Kuran Kursu yaptırmak istemesi üzerine, yerin satışı sonrasında kat yüksekliğinin 2’den 5 çıkarılması oy birliği ile kabul edildi.
Erenler Mahallesi’nde bulunan 118 Ada, 4 Parselin Belediye Hizmet alanından Sosyal Tesis alanına dönüştürülmesi için imar planı yapılması hakkında gündeme alınan teklif oy birliği ile kabul edildi.
Eski Çimento Fabrikası’nın olduğu alanda bulanan Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis alanı Milli Eğitim Müdürlüğü talebiyle Eğitim Tesis alanı olarak gündeme alındı. Madde meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.  
Afyonkarahisar-Konya karayolunun güney ve kuzey kısmındaki Deper tapulama arazilerinin bulunduğu alanda yeniden imar planı tadilat yapılması hakkında komisyon raporu konusunda imar planları mahkemeye verilmiş, imar planları yapılan incelenmesi sonrasında uygun bulunmamış, gerekçeleri belirtilerek yapılan düzenlemeler sonucunda uygun hale getirildiği bildirildi.  
“KARAAĞAÇ BOĞAZI MİLLİ PARKLARDAN ÇIKARILDI”
Milli Parklar alanından çıkarılan Karaağaç boğazı hakkında bilgi veren Başkan Çoban Karaağaç Boğazı Bakanımız burayı yetiştirdi ve aldı arkadaşlar. Bu Gökçe Mahallesi Karaağaç boğazı dediğimiz yer, Kışlacık, Ataköy’ün bir bölümü, hatta daha ilerisi Gün Sazak Bulvarı’nın olduğu yerler dahil, Kanlıca Mahallemizin bir bölümü Milli Parklar sınırları içindeydi. Sayın Bakanımıza durumu ilettik sağolsun bir komisyon kurarak ilgili kurumdan tarihten şuradan buradan üniversiteden raporları getirerek Küçükkalecik, Büyükkalecik’in bir kısmı, Kışlacık, Ataköy, Karaağaç Boğazı Milli Parklar’dan çıkarıldı ve başka yerlerden Milli Parklar alanına daha fazla alan ilave edildi.  
Bu Milli Parklar alanından çıkarılan yerler imar planlaması çalışmasına alındı.
KOMİSYONDA BELEDİYEYİ
ÖNDÜÇ TEMSİL EDECEK
Toplantıda, Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürlükleri tarafından yapılan gayrimenkul satışları ile ilgili Gayrimenkul Satış Komisyonu kurulacak. Bu komisyonda Afyonkarahisar Belediyesini Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öndüç temsil edecek.
Meclisin Ağustos ayı toplantısı 1 Ağustos Salı günü saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme