Otizmli Gençler Afyon ve Mersin'de Kampa Katıldı

Afyonkarahisar ve Mersin'de 450 otizmli genç aileleri ile birlikte kampa katıldı.

Otizmli Gençler Afyon ve Mersin'de Kampa Katıldı

Ulusal Otizm Konfederasyonu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle otizmli gençler için özel bir kamp etkinliği düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından otizmli gençlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe; Manisa, Karabük, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Kastamonu, Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, İstanbul ve Şanlıurfa gibi farklı illerden gelen katılım gerçekleşti.


SOSYAL ENTEGRASYON EĞLENCELİ ETKİNLİKLER YAPILDI
Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampı ve Mersin Mehmet Akif Ersoy Kampı’nda düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 450 otizmli genç ve aileleri katıldı. Manisa, Karabük, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Kastamonu, Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, İstanbul ve Şanlıurfa’dan gelen katılımcılar, kampta dolu dolu, eğlenceli ve anlamlı zamanlar geçirdi. Otizmli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunu desteklemek amacıyla düzenlenen kampta, gençler aileleriyle birlikte çeşitli spor aktiviteleri, sanatsal etkinlikler ve sosyal beceri geliştirme programlarına katıldılar. Kamplarda; yüzme, okçuluk, doğa yürüyüşleri ve takım oyunları gibi etkinliklerle hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi destekleyen aktiviteler gerçekleştirildi. Otizmli gençlerin kendilerini ifade etmelerini ve özgüvenlerini artırmalarını sağlayan atölye çalışmaları düzenlendi. Aileler, çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirirken aynı zamanda otizmle ilgili deneyimlerini paylaşma ve destek alma fırsatı buldu. Kamp ortamında sağlanan güvenli ve anlayışlı atmosfer, otizmli gençlerin bireysel farklılıklarına saygı gösterilerek sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak tanıdı.


“BU TÜR KAMPLAR OTİZMLİ GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ”
Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas, kampın sonunda yaptığı açıklamada, otizmli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunda bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Kavas, “Bu kamplar, otizmli gençlerimizin sosyal becerilerini geliştirmeleri, kendilerine olan güvenlerini artırmaları ve toplumla daha güçlü bağlar kurmaları açısından büyük bir fırsat sunuyor. Aileler ve gençler için unutulmaz anılarla dolu bir deneyim oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, bu organizasyona verdikleri değerli destek için teşekkür ediyoruz. Bu kampların devamlılığı otizmli bireylerin hayatına olan katkısı önemlidir. Bu tür projeler uzun vadede otizm farkındalığını artıracak ve toplumda daha fazla kabul görmelerine yardımcı olacak.” dedi.
 

Bakmadan Geçme