Otizmli çocuklardan Afrin'deki askerlere destek

Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde '2 Nisan Otizm Farkındalık Günü' etkinlikleri kapsamında program gerçekleşti. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, kurum müdürleri, okul öğrencileri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Programda otizmli öğrencilerin hazırladığı gösteriler, ortaokul ve [&hellip]

Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında program gerçekleşti. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, kurum müdürleri, okul öğrencileri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda otizmli öğrencilerin hazırladığı gösteriler, ortaokul ve lise öğrencilerinin tiyatrosu sergilenirken, Türk Halk Müziği Konseri’de yer aldı.
Otizmli öğrenciler ve Bahçeşehir Koleji öğrencileri birlikte robotik gösteri yaptı. Afyonkarahisar Özel Eğitim Merkezi’nde staj yapan İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi öğrencileri, otizmli ailelerin yaşadığı sıkıntıları anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Oyunu izleyenler hem duygu dolu anlar yaşadı hem de gözyaşlarına hakim olamadı.
Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev yapan TSK’ya dualarla yanlarında olduklarını göstermek istediklerini belirten Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Olcay Göçen, “Bizde özel çocuklarımızla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yüreğimiz ve dualarımızla yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Allah onların yardımcısı olsun. Otizm konusunda toplumun doğru ve güvenilir kaynaklardan bilinç-lendirilmesi, otizmli bireylerin ailelerin hayat standartlarının geliştirilmesi önem arz etmektedir. Otizm konusunda kılavuzu doğru seçmek gerekir. Son iki yıl içinde 5 öğrencimizi örgün eğitim kurumlarına göndermenin mutluluğunu da yaşadık” dedi.
Göçen’in konuşmasının ardından otizmli çocuklar ellerinde “Bağımsızlık, özgürlük benim karakterimdir”, “Toprak uğrunda ölen varsa vatandır” yazılı pankartlarla gösteri yaptı. Gösteri sonrasında da asker kıyafeti olan bir çocuk göğsünden çıkardığı Türk Bayrağı’nı gösteriyi izleyen Vali Yardımcısı Erhan Günay’a takdim etti.

Bakmadan Geçme