Otizmli çocuklar için koruma semineri

Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen ve Anatolya Danışmanlık birimince hazırlanan 'Otizmli Çocukların Tacizden Korunması Mahremiyet Eğitimi' başlıklı seminer gerçekleştirildi.Özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, PDR, sosyal çalışmacı, hemşire, doktor ve otizmli çocukların aileleri olmak üzere Afyonkarahisar ve çevre illerden 130 katılımcı eğitim aldı.Eğitim, Anadolu Üniversitesi Engelliler Enstitüsü'nden Yardımcı Doçent Dr. Ayten Düzkantar [&hellip]

Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen ve Anatolya Danışmanlık birimince hazırlanan “Otizmli Çocukların Tacizden Korunması Mahremiyet Eğitimi” başlıklı seminer gerçekleştirildi.
Özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, PDR, sosyal çalışmacı, hemşire, doktor ve otizmli çocukların aileleri olmak üzere Afyonkarahisar ve çevre illerden 130 katılımcı eğitim aldı.
Eğitim, Anadolu Üniversitesi Engelliler Enstitüsü’nden Yardımcı Doçent Dr. Ayten Düzkantar tarafından verildi. Eğitim programı hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fatma Kilci Kavas şöyle konuştu:
“Otizmli çocukların giderek sayılarını artması toplumsal olarak sorumluluklarımızın artması anlamını taşımaktadır. Konuşamayan iletişim problemi olan bir çocuğunuz varsa bunu istenmeyen olaylara maruz kalmasını önlemek adına tedbirler almanız gerekmektedir. Normal gelişim gösteren çocuklarımız dahi kötü niyetli insanlar tarafından tacize maruz kalmaktadır. Engelli ve otizmli çocuklarınızda bu riskleri önlemek adına tacizden korunma eğitimi düzenlemesinin uygun olacağını ve otizmli bireyle kimler çalışıyorsa bu eğitimi alması gerektiğini düşündük. Bu eğitimimiz yanı sıra mahremiyet, ergenlikteki gelişim ve eğitimleri konuları hakkında da eğitim kapsamını genişlettik. Derneğimizin eğitim ve proje biriminden Merve Altınbaş ‘ın koordine ettiği projemiz 30 Temmuz- 01 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitim programımıza gösterilen yoğun ilgi ve talep doğrultusunda bu yöndeki seminer kurslarımız yıl boyu devam edecek.”

Bakmadan Geçme