• Haberler
  • Genel
  • Otistik çocukların ailelerinden Hidayet Yıldırım’a ziyaret

Otistik çocukların ailelerinden Hidayet Yıldırım’a ziyaret

İlimiz TOKİ İlköğretim Okulu Müdürlüğü bünyesindeki Otistik Çocuklar Özel eğitim Sınıfı öğrenci velileri 'Otizm Farkındalık Ayı' nedeniyle Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ı ziyaret ettiler Ziyarette öğrenci velilerinin yanı sıra, il milli eğitim müdür yardımcısı İbrahim Çakal, TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü, RAM Müdürü ve özel eğitim sınıfı öğretmenleri de hazır bulundular. Otistik çocuklar için [&hellip]

Otistik çocukların ailelerinden Hidayet Yıldırım'a ziyaret

İlimiz TOKİ İlköğretim Okulu Müdürlüğü bünyesindeki Otistik Çocuklar Özel eğitim Sınıfı öğrenci velileri “Otizm Farkındalık Ayı” nedeniyle Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ı ziyaret ettiler

Ziyarette öğrenci velilerinin yanı sıra, il milli eğitim müdür yardımcısı İbrahim Çakal, TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü, RAM Müdürü ve özel eğitim sınıfı öğretmenleri de hazır bulundular. Otistik çocuklar için 2010 yılından bu yana vermiş oldukları destek nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkürlerini sunan veliler adına kouşan Fatma Kavas; “Otizm farkındalık ayı nedeniyle merkez ilçede bir bağımlı otizm özel eğitim sınıfının ihtiyaca cevap vermediğini daha başka özel eğitim sınıfına ihtiyaç duyulduğunu belirterek sınıf sayılarının artması talebinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel gereksinmesi olan çocukları önemsediklerini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Uygun eğitim imkânları içinde temel eğitim çağındaki öğrenciler için özel eğitim sınıfı uygulamalarının yanı sıra, kaynaştırma eğitimi çalışmalarının da etkin şekilde uygulanması için çaba göstermekteyiz.
Özel eğitim sınıfı sayısını artırmaya dönük olarak okullar bünyesinde derslik oluşturma çalışmalarının devam ediyor. Ancak asıl istenenin bağımsız OÇEM oluşturmak merkezi bir yerde, eğitime elverişli kamu binası arayışlarının devam ediyor. Bu arayışlarımıza Sayın Valimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın da destek veriyor” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce basımı gerçekleştirilen “Fark Etmemiz Gerekenler” başlıklı Otizme farkındalık kazandırma amaçlı hazırlanan broşürün tamamlandığını ifade eden Yıldırım, broşürün hazırlığı yapan özel eğitim sınıfı öğretmenleriyle, dizgi tasarımı gerçekleştiren RAM personeline teşekkür etti. Yıldırım, broşürün Otizm Farkındalık ayı nedeniyle toplumda farkındalığı artırmaya vesile olacağına inandığını belirtti.

Bakmadan Geçme