ÖSYM Ulu Camii'yi Sorularına Taşıdı

ÖSYM, memurluk sınavında Ulu Camii'yi sordu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her 2 yılda bir kez olmak üzere düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı - Önlisans sınavı bu gün gerçekleşti. 10 binlerin katıldığı sınavda ÖSYM, UNESCO Dünya Mirasları Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri listesinde Ulu Camii'nin olup olmadığını sordu. 

Anadolu Selçukluları Devri’nde 1272-1277 yılları arasında Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından Mimar Emir Hacı Bey’e yaptırılan ve Afyonkarahisar'ın en büyük camiilerinden olan Ulu Cami, UNESCO Dünya Mirasları listesine geçtiğimiz yıl eklendi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca UNESCO’ya “Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri” adı ile sunulan 5 camiiden birisi olan Ulu Camii (Afyonkarahisar), Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 45’inci UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin kararı sonucunda 19 Eylül 2023'te Dünya Mirasları listesine girdi.

Böylelikle Anadolu’nun Orta Çağ’dan bugüne uzanan ahşap direkli ve kirişli Konya'daki Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Eskişehir'deki Sivrihisar Ulu Camii, Kastamonu'daki Kasaba Köy’ün Mahmut Bey Camii, Ankara'daki Ahi Şerefeddin Camii ve Afyonkarahisar'daki Ulu Camii de UNESCO Dünya Mirası Asılı Listesi’nde yerini aldı.

Bakmadan Geçme