Osmaniye’nin Tarihi Yerleri Nelerdir?

Osmaniye’ye seyahat etmek isteyen birçok kişi  Osmaniye'nin tarihi ve turistlik mekânları merak ederek araştırıyor. Kadim tarihi ile birçok önemli mekanın yer aldığı Osmaniye'ye seyahat ettiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerleri sizler için araştırdık.

Türkiye’nin Akdeniz ilçesinde yer alan Osmaniye Tarih boyunca Pers, Roma, Hititler gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve kadim bir tarih ve kültüre sahiptir. Türkiye’nin önemli turistlik merkezlerinden bir tanesi olan Osmaniye’nin Akdeniz mutfağına özgü tadanların bir daha aklından çıkmayan birçok lezzeti bulunmaktadır.

İşte Osmaniye’nin Tarihi Mekânları:

KASTABALA ANTİK KENTİ

Kastabala Antik Kenti’nde birçok tarihi kalıntıya rastlamak mümkündür. Kilikya olarak da bilinen bölgede tarihi tiyatro, kale, hamam gibi yapılar yer almaktadır. Kastabala Antik Kenti’nin M.Ö. 2000’li senelere kadar uzanan tarihi olduğu düşünülmektedir.

Haber

OSMANİYE KENT MÜZESİ

İnşa edildiği dönemlerde Çamlık Tesisleri olarak hizmet vermiş olan Osmaniye Kent Müzesi, daha sonra müzeye dönüştürülmüştür. Şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Osmaniye Kent Müzesinde Hitit zamanlarından kalma birçok tarihi eser sergilenmektedir.

Haber

TOPRAKKALE KALESİ

Toprakkale Kalesi, Kınık Kalesi olarak da bilinmektedir. M.Ö. 2.yüzyılda Suriye ile Çukurova’nın kesiştiği noktayı kontrol altına alma amaçlı dikdörtgen formda inşa edilen yapı, toplam 12 burca sahiptir.

Haber

KARATEPE ASLANTAŞ AÇIK HAVA MÜZESİ

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, M.Ö. 8.yüzyılda lider olan Asatiava tarafından sınır kalesi olarak inşa ettirilmiştir. Daha sonra açık hava müzesine çevrilen müze, zamanda Türkiye’nin ilk açık hava müzesidir. Müze içerisinde o topraklarda yaşamış birçok medeniyete ait tarihi eserler sergilenmektedir.

Haber

ALA CAMİ

Ala Cami, Roma döneminde M.Ö. 2.yüzyılda manastır olarak inşa edilmiş, Dulkadiroğlu Beyliği döneminde ise camiye çevrilmiştir. Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi cami günümüzde halen ibadethane olarak kullanılmaktadır.

ENVAR-ÜL HAMİT CAMİ

Envar-ül Hamit Cami, 1890 yılında Hacı Bicik Efendi ve Hacı Hüseyin Efendi tarafından inşa ettirilmiştir. Camii yapısının etrafında su kuyusu, şadırvan, misafirhane, şehitlik ve toplantı salonu yer almaktadır. Günümüzde hala ibadet yeri olarak kullanılmaktadır.

GAFARLI TAŞ KÖPRÜ

Gafarlı Taş Köprü, Sivri kemerli köprü olarak da bilinmektedir. Şuanda hala ulaşım amaçlı olarak kullanılmakta olan Köprünün kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir.

AMOUDA

Hemite Kalesi olarak da bilinen Amouda,  yaklaşık 70 m’lik yüksekliğe sahiptir. 1212 yılında Ermeni Kralı Levon tarafından Titan şövalyeleri için inşa edilmiştir.

Haber

FLAVİOPOLİS ANTİK KENTİ

Flaviopolis Antik Kenti, Osmanlılar, Büyük Selçuklular gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan bölgededir. Bölgede, tarihi kalıntılar bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme