• Haberler
  • Genel
  • Osmanbey Koleji öğrencileri'nden Suriyeli sığınmacılara destek

Osmanbey Koleji öğrencileri'nden Suriyeli sığınmacılara destek

Osmanbey Koleji öğrencileri, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 'Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyasına destek verdi Toplanan yardımlar Osmanbey Kampüsünde düzenlenen törenle Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yetkililerine teslim edildi. Okul Müdürü Ertan Parmak yaptığı açıklamada, okulların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara yardımlaşma duygusunu sürekli öğretmeye çalıştığını, bu anlamda okullarının da [&hellip]

Osmanbey Koleji öğrencileri’nden Suriyeli sığınmacılara destek

Osmanbey Koleji öğrencileri, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasına destek verdi

Toplanan yardımlar Osmanbey Kampüsünde düzenlenen törenle Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yetkililerine teslim edildi. Okul Müdürü Ertan Parmak yaptığı açıklamada, okulların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara yardımlaşma duygusunu sürekli öğretmeye çalıştığını, bu anlamda okullarının da Suriye’de gelen mültecilerin bazı ihtiyaçlarını gidermek adına Kimse Yok Mu Derneği’nin “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasına destek olduğunu söyledi. Okulda eğitim gören 665 öğrencinin yüzde 80’inin kampanyaya destek olduğunu söyleyen Parmak; “Kampanyaya katılan öğrencilerimize, velilerimize, böyle bir imkanı bize sundukları için Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Suriye’den ülkemize gelen mültecilerin barınma ve diğer ihtiyaçları için Dernek olarak Türkiye çapında “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” Kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu da, bu kampanyayı Afyonkarahisar’daki tüm hayırseverlerle birlikte okullara da yaydıklarını belirtti. Çobanoğlu; “Çocuklarımızın yardımlaşma duygularının artması amacıyla bu kampanyayı Osmanbey Koleji’nde de yapalım dedik. Çocuklarımız her zaman olduğu gibi duyarlı davrandılar. Evlerinde kullanmadıkları battaniyeleri, oyuncaklarını ve gıda maddelerini bize ulaştırdılar. Biz de Hatay’ın Samandağı ilçesinde sığınmacıların yaşadığı kapmalara buradan topladığımız yardımları teslim edeceğiz” diye konuştu.
Suriye’den ülkemize gelip kamplarda yaşayan sığınmacıların sayısının 200 binin üzerinde olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, devletin buraya uzanmaya çalıştığını ancak sivil toplum örgütleri de el uzatırsa sorunların çözümünün daha kolay olacağını kaydetti. Şu anda kış aylarında olmamıza rağmen oradaki çocukların soğuk havada ayaklarında terlikle dolaştığını ifade eden Çobanoğlu; “Kapmaların durumu gerçekten iç açıcı değil. İnşallah Afyonkarahisar’ın duyarlı halkı da “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasına destek vererek oradaki insanlara sahip çıkmış olur. Afyonkarahisar halkına bu konuda güveniyoruz” dedi.
Afyonkarahisar’da şimdiye kadar Suriyeli Sığınmacılara gönderilmek üzere 50 ton gıda yardımı gönderildiğini de sözlerine ekleyen Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu; “Bunun yanında 500’ün üzerinde battaniye topladık. Bunların da hepsini gönderdik. Giyim yardıklarımıza halen daha devam ediyoruz. Şuanda bir tır daha hazırlanıyor. Bu yardım tırı da yakın zamanda yola çıkacak” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme