• Haberler
  • Genel
  • Osman Attila’yı rahmetle anıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Osman Attila’yı rahmetle anıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Eski Maliye Bakanı İsmet Attila, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar’ı ziyaret etti Şair Osman Attila'nın ölüm yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Afyon'a gelen Eski Maliye Bakanı İsmet Attila Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası Başkanı Erdal Sayar’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayar, “Osman Attila Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan bağlılığı [&hellip]

Osman Attila'yı rahmetle anıyoruz

Eski Maliye Bakanı İsmet Attila, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar’ı ziyaret etti

Şair Osman Attila’nın ölüm yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Afyon’a gelen Eski Maliye Bakanı İsmet Attila Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası Başkanı Erdal Sayar’ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayar, “Osman Attila Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan bağlılığı ile ölünceye kadar yazmaya ve üretmeye devam etmiştir. Genç Cumhuriyetimizin gelişmesinde önemli yararları olan halk evlerinde, bir aydın olarak Cumhuriyet’e, edebi kişiliği ve çalışmaları ile katkısını göstermiş, halkı anlamak ve öğrenmek adına siyasete kadar uzanan bir yaşam sürmüştür. Bu vesileyle kendisini rahmetle minnetle anıyoruz” dedi.
KALBİ MİLLET AŞKIYLA ÇARPTI
Osman Attila’nın yeğeni ve eski Maliye Bakanlarından İsmet Attila ise amcası Attila’nın sözlerinden ve davranışlarından örnekler verdi. Osman Attila’nın “İnsanlar doğdukları büyüdükleri yaşadıkları yere, hangi mevki ve makamda olursa olsun hizmet etmezlerse ülkeye faydalı olamaz” diyerek nasihatlarda bulunduğunu anımsatan İsmet Attila şöyle dedi:
“Bu felsefe çerçevesinde bugüne kadar bulunduğumuz görevlerde, bulunduğumuz her yerde, gönlümüz Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti için çarpmıştır ve hizmet aşkıyla yanmıştır. Her şaire, her kula nasip olmayan dizeleri, Afyonkarahisarlılar tarafından örnek alınması gereken dizelerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme