• Haberler
  • Genel
  • OSB’ye meslek lisesi yapılacak – Kocatepe Gazetesi

OSB’ye meslek lisesi yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan bir alana atölyeleriyle birlikte endüstri meslek lisesi okulunun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım programına alındığını söyledi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin, OSB içerisinde bulunan bir alanı 5 yıl önce meslek lisesi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini [&hellip]

OSB'ye meslek lisesi yapılacak

Afyonkarahisar Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan bir alana atölyeleriyle birlikte endüstri meslek lisesi okulunun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım programına alındığını söyledi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin, OSB içerisinde bulunan bir alanı 5 yıl önce meslek lisesi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müjdeli haberin geldiğini söyledi.
2013 YILI YATIRIM
PROGRAMINA ALINDI
Yeşilay, “OSB Yönetimi olarak Organize Sanayi Bölgesine Meslek Lisesi Okulu yapılması için uzun süredir girişimlerde bulunduk. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OSB içerisinde bulunan bir alana atölyeleri ile birlikte Endüstri Meslek Lisesi Okulu’nun 2013 yılında yapılması için yatırım programına alındı. Bu arada İl Özel İdaresi tarafından eski Et Balık Kurumu’nun bulunduğu arazi üzerine ihalesi yapılmış olup ve inşaatı başlanan Endüstri Meslek Lisesi Okulu ile hayırsever bir Afyon’lu iş adamımızın ise ilimize bir Kız Meslek Lisesi Okulu yapması bizi oldukça memnun etmiştir. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilimize Endüstri Meslek Lisesi Okulu’nun yapılmak istendiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılı içerisinde OSB’ye Meslek Lisesi yapacağından dolayı TOBB yapacağı bu okulu İmam Hatip Lisesi Okulu olarak değiştirmiştir” dedi.
YANLIŞ ANLAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Eğitime destek verenlere başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Afyonkarahisar Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’e ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a teşekkür eden Yeşilay, yanlış anlaşılmalarında önüne geçildiğini belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme