OSB’ye 6 bin 500 fidan dikildi

OSB’nin çeşitli alanlarına Orman İşletme Müdürlüğü’nden edinilen 6 bin 500 adet fidan dikimi yapılacak. Fidanların bir kısmı İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu tarafından birlikte dikildi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dikilen 6 bin 500 adet fidan sayesinde yeşil bir dokuya kavuşacak. Fidanların bir kısmı OSB [&hellip]

OSB'ye 6 bin 500 fidan dikildi

OSB’nin çeşitli alanlarına Orman İşletme Müdürlüğü’nden edinilen 6 bin 500 adet fidan dikimi yapılacak. Fidanların bir kısmı İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu tarafından birlikte dikildi

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dikilen 6 bin 500 adet fidan sayesinde yeşil bir dokuya kavuşacak. Fidanların bir kısmı OSB Müdürlüğü tarafından dikilirken diğer kısmı firmalara dağıtılacak. OSB’nin toprağına ve havasına uygun dikilecek olan 10 çeşit tür fidan ile 5 sene sonra yemyeşil bir OSB oluşması hedefleniyor.
ON ESTETİK TÜR DİKİLECEK
Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Müdür Ali Ulvi Akosmanoğlu tarafından fidanların bir kısmı dün dikildi. Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, toprağa ve havaya uygun 10 çeşit tür fidan bu alana dikileceğini bildirdi. Kalyoncu, “Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ın önderliğinde ağaçlandırma çalışmasına başladık. Buraya 6 bin 500 civarında ağaç dikimi yapılacak. Kullandığımız türler buranın türüne uygun, yetiştirme şartlarına uygun fidanlardı. Karaçam, mavi ladin, sedir, akçaağaç, dişbudak, leylak, ardıç ve katalpa gibi hem estetik hem de yöreye uygun türler kullandık.” dedi.
FİDANLARIN
TUTMA ŞANSI YÜKSEK
Fidanların bir kısmının da firmalara dağıtıldığını söyleyen Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, firma sahiplerininde yaz aylarında fidanları sulayarak gerekli ilgiyi göstermelerini istedi. Kalyoncu; “İlimiz yağış açısından sıkıntılı bir memleket bu yüzden sanayicilerimize verdiğimiz fidanları özellikle yaz kuraklığı dediğimiz Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında mümkün mertebe sulama yaparlarsa sanayi bölgemizde bu fidanların başarılı olma şansı çok yüksektir. Yine biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu fidanların dikiminden sonra ilerleyen aylarda tekrar fidan dikimi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
BAKANDAN
BÜYÜK DESTEK
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu’ya ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. OSB’yi yeşillendirme çalışmalarının bununla sınırlı kalmayacağını, ilerleyen aylarda ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Yeşilay; “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu OSB’nin yeşillendirilmesi konusunda kendisi bizzat birebir ilgileniyor. Bu konuda bakanımız çok ciddi destek veriyor. Şimdi den OSB adına bakanımıza teşekkür ediyorum. OSB’nin toprağına ve havasına uygun fidan türlerini Orman İşletme Müdürümüz Metin Kalyoncu ile beraber tespit ettik. Altı bin 500’ye yakın 10 çeşit tür fidanın dikimine başladık. Bu fidanların bir kısmını firmalarımıza da dağıttık. İlerleyen aylarda yine kapsamlı bir şekilde fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda OSB’miz yemyeşil olacak.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme