OSB’lerde sorun yok – Kocatepe Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda, İller genelinde mevcut tüm OSB’lerin parsel tahsis, satış ve devir işlemleri ile ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına raporlanmasını sağlamak üzere, İl Valiliği koordinatörlüğünde oluşturulan OSB Parselleri Denetim komisyonu 2018 yılı 1. dönem sonuçlarını tespit etmek amacıyla İscehisar OSB’de toplantı düzenlendi.Vali Yardımcısı Dr. [&hellip]

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda, İller genelinde mevcut tüm OSB’lerin parsel tahsis, satış ve devir işlemleri ile ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına raporlanmasını sağlamak üzere, İl Valiliği koordinatörlüğünde oluşturulan OSB Parselleri Denetim komisyonu 2018 yılı 1. dönem sonuçlarını tespit etmek amacıyla İscehisar OSB’de toplantı düzenlendi.
Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu Başkanlığında toplanan komisyona, İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Afyonkarahisar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü vekili Abdurrahman Topatan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde Mühendis Gülay Kayıkçı,  Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Oruç, Zafer Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Vahit Akyol, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, İscehisar OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Mercan ve Necmettin Ayyıldız, İscehisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Muhammed Bacaksız katıldı.
Yapılan denetleme neticesinde, Afyonkarahisar OSB’nin ve İscehisar OSB’nin 4562 sayılı yasa ve ona bağlı çıkartılan yönetmelikler doğrultusunda yönetildiği, arsa tahsisleri, devirleri, ruhsatları ve arsa satış fiyatlarında herhangi bir usulsüzlük ve yasalara aykırılığa rastlanılmadığı tespit edildi.  
Toplantıda Afyonkarahisar OSB’nin ve İscehisar OSB’nin çalışmaları ile işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Bakmadan Geçme