OSB'de korkutan yangın – Kocatepe Gazetesi

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir yağ fabrikasında çıkan yangında gaz tankının patlaması ihtimali büyük panik yarattı Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çiftçiler yağ fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Egzan gazı tankının bulunduğu alana sıçrayan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangın söndürme çalışmalarında iki itfaiye eri dumandan zehirlendi.Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çiftçiler [&hellip]

OSB’de korkutan yangın

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir yağ fabrikasında çıkan yangında gaz tankının patlaması ihtimali büyük panik yarattı

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Çiftçiler yağ fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Egzan gazı tankının bulunduğu alana sıçrayan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangın söndürme çalışmalarında iki itfaiye eri dumandan zehirlendi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Çiftçiler Yağ Fabrikası’ndaki yağ üretim ünitelerinin bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Siloların arkasında atık yağların bulunduğu bölümde başlayan yangının enerji sağlayan gaz tankı ve boru hattına sıçrama ihtimali yürekleri ağızlara getirdi. Yangının çıktığı yağ üretim ünitelerinin yakınında bulunan egzan gazı tankının alev almasının büyük bir patlamaya neden olabileceği düşüncesi ile emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri alındı.
Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye araçlarının çok kısa sürede müdahale ettiği yangına, orman işletme ve askeri yangın aracı da müdahale etti. Sivil savunma ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda yangın söndürme çalışmaları uzun süre devam etti. Yangının sönmesine rağmen saatlerce sürdürülen soğutma çalışmalarında patlama riskine büyük dikkatle çalışmalar sürdürüldü.
Yangında dumandan etkilenen iki itfaiye eri ile bir fabrika işçisi 112 ekipleri tarafından tedavi edildi. Çevre fabrikaların da uyarıldığı yangında fabrikanın yanında bulunan petro-kimya fabrikasının da boşaltıldığı dikkat çekti.
Yangın alanında incelemede bulunmak üzere Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de geldi.
Yangının kontrol altında alındığını belirten İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, “Yangnıın çıkış nedenini henüz bilemiyoruz. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Egzan gazı tankının olduğu alanda yoğun bir çalışma sürdürdük. Şu an için orasını kontrol altına aldık ama hala tehlike geçmiş değil. Soğutma çalışmalarımız o bölgede devam ediyor. Yağ ünitelerinin olduğu alanda çıkmış. Maddi hasar belli değil, gerekli incelemeden sonra rapor hazırlanacak. Şu anda tehlike hala devam ediyor. Yangın ağırlıklı olarak o bölgede devam ediyor” dedi.
Fabrikanın kendi söndürme sisteminin olup olmadığı yönünden basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan Gürsan, “Biz kendi ekip ve ekipmanlarımızla yangına müdahale ettik. Biz iş yeri açılışlarının ruhsat denetlemesini yapıyoruz, onun ardından izin veriyoruz. Ruhsat alındıktan sonra buralara herhangi bir denetleme de olmadı” diye konuştu. Yanan fabrikada birkaç yıl önce bir yangın vakaası daha meydana gelmişti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme