• Haberler
  • Genel
  • OSB’de boş yer kalmadı – Kocatepe Gazetesi

OSB’de boş yer kalmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da incelemelerde bulunan KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay'ı ziyaret etti. OSB’nin yüzde 99 kapasiteyle çalıştığını belirten Yeşilay, “Hiç boş yerimiz kalmadı. İkinci bir OSB için yeni projede sona gelindi” dedi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi [&hellip]

OSB'de boş yer kalmadı

Afyonkarahisar’da incelemelerde bulunan KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ı ziyaret etti. OSB’nin yüzde 99 kapasiteyle çalıştığını belirten Yeşilay, “Hiç boş yerimiz kalmadı. İkinci bir OSB için yeni projede sona gelindi” dedi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ı makamında ziyaret etti.
OSB Başkanı Bekir Yeşilay’a gerçekleştirdiği ziyaretinin programının bir parçası olduğunu dile getiren Tezyetiş, ziyaretlerinde kentin ekonomik potansiyelini daha iyi analiz etme imkanı bulduğunu ifade etti.
Tezyetiş: “Biz Afyonkarahisar Türkiye’de en büyük mermer rezervine sahip olduğunu bilirken, yakın zamanda Diyarbakır’ın daha büyük rezervlere sahip olduğunu öğrendik. Tabii bununla birlikte Diyarbakır’da bu rezervini verimli kullanılamadığını, Afyonkarahisar’ın daha az rezervi olmasına rağmen bunu daha iyi kullandığını da öğrendik. Bununla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğu’da Afyonkarahisarlı olması kent için bence bir şans. Su üzerine olan bilgisiyle bu bakanlık görevini de oldukça iyi şekilde yürütmesini sağlıyor. Burası gerçekten beni etkiledi. Genelde büyük şehirlere gittiğimizde hep OSB’ler dolu oluyor. Ama Afyonkarahisar’da dolu olması beni gerçekten mutlu etti. Biz hep OSB’lerimiz boş olmasından işlememesinden şikayet ediyoruz. İnşallah bir sonrakini de yaparsınız da o da dolu hale gelir.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ise, bölgede ağırlıklı olarak mermer, et işleme kombineleri, lokum, şeker, helva üzerine fabrikalar olduğunu söyledi. Yeşilay, “Bakanımız Veysel Eroğlu sağolsun desteğini bugüne kadar hiç esirgemedi. OSB için Belediye Başkanımız da aynı şekilde büyük destekleri var. Daha önce hiçbir belediye başkanının vermediği desteği şuanda mevcut başkan sağ olsun bizlere veriyor. Burası yüzde 99 kapasiteyle çalışıyor. Hiç boş yerimiz kalmadı. İkinci bir OSB için yeni projede sona gelindi” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme