• Haberler
  • Genel
  • OSB yönetimi ziyaret turunda – Kocatepe Gazetesi

OSB yönetimi ziyaret turunda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, OSB çalışmaları hakkında bilgi verdiler OSB yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Başkan Yardımcısı Erkan Karaağaçlıoğlu, beraberinde OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri İrfan Mutluer, Mehmet Emin Özbayat ve Denetim Kurulu üyesi İsmail Palalı ile birlikte KOSGEB, Çalışma ve İş [&hellip]

OSB yönetimi ziyaret turunda

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, OSB çalışmaları hakkında bilgi verdiler

OSB yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Başkan Yardımcısı Erkan Karaağaçlıoğlu, beraberinde OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri İrfan Mutluer, Mehmet Emin Özbayat ve Denetim Kurulu üyesi İsmail Palalı ile birlikte KOSGEB, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.
Bekir Yeşilay başkanlığındaki heyet ilk ziyaretini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Temsilciliğine gerçekleştirdi.
Ziyarette il temsilciliği görevine yeni başlayan Mahmut Güngör’e hayırlı olsun dileklerini ileten Bekir Yeşilay, iki kurum arasındaki çalışmaların ortaklaştırılması ve istişare içerisinde çalışılması için iş birliğine her zaman hazır olduklarını söyledi.
KOSGEP İl Müdürü Mahmut Güngör ise yeniden yapılandırma sürecine giren kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünü ziyaret eden heyet, İŞ-Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ilebir süre görüştü.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlüyalvaç, projeler hakkında heyete bilgiler verdi. Müdürlük olarak işsizliğin azaltılması adına kentimizde önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Ünlüyalvaç, toplum yararına çalışma prog-ramını başlattıklarını ve projenin 45 belediye ile birlikte yürütüleceğini kaydetti.
OSB Başkanı Yeşilay ise yönetim olarak işsizliğin azaltılarak istihdamın genişletilmesi adına önümüzdeki dönemlerde sanayiciler ile belli gruplar halinde bir araya gelerek, sorunlar ve çözüm yolları konusunda fikir alışveri-şinde bulunacaklarını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı da ziyaret OSB heyeti, Yalçın’a yeni görevinde başarılar diledi.
Yalçın ziyarette gündemdeki yerini sürekli koruyan, kesintisiz eğitimin 4+4+4 şeklinde uygulanmasını öngören sistemle ilgili şunları söyledi: “Bakanlığımız kız çocuklarının okumasını yeni eğitim sistemi için sert eleştiriler yöneltenlerden daha fazla istiyor. O sebepten dolayı kız çocuklarının okullaşması yönünde projeler üretiliyor. Bazı kesi-min eğitim sisteminde değişikliği öngören bu uygulamaya farklı boyutlarda yaklaşıyor. Bu da ülkemize zarar veriyor. Türkiye’nin gerçekleri neyi gerektiriyorsa, ona göre sağlıklı bir şekilde yapılması gerekiyor.”
OSB Başkanı Yeşilay ise eğitim sistemindeki değişikliği sanayiciler olarak olumlu değerlendirdiklerini ve konunun fazla uç noktalara götürüldüğünü söyledi.
Yeşilay, “4+4+4 sanayiciler tarafından iyi değerlendirilip ve tavrını bu yönde belirtmesi gerekiyor. Bu iş istismar edilmeden iyi değerlendirilmeli. En basitinden küçük sanayi sitesi esnafı çalıştırmak için eleman bulmadı çok zorlanıyorlar. Çünkü, bazı mesleklerin temelden öğrenilmesi lazım. Türkiye’nin bazı gerçeklerini de göz önüne almak lazım. Bence bakanlık bu konuyu hakim ve herkesten fazla incelemiş, gerekli olduğunu düşünmüştür. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda oldukça dikkatli olması lazım, STK’lar bu konuyu iyi değerlendirmeli, çünkü bu fırsatı kaçırmamak lazım” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme