• Haberler
  • Genel
  • Oruçoğlu yenilenen yüzüyle pazarda güçlü şekilde hizmet verecek

Oruçoğlu yenilenen yüzüyle pazarda güçlü şekilde hizmet verecek

Oruçoğlu Thermal Resort Otel Müdürü Uğur Özkoç, Afyonkarahisar'ın ilk termal oteli olan Oruçoğlu'nun yenilenen yüzüyle, olması gereken noktada pazarda güçlü

Oruçoğlu Thermal Resort Otel Müdürü Uğur Özkoç, Afyonkarahisar’ın ilk termal oteli olan Oruçoğlu’nun yenilenen yüzüyle, olması gereken noktada pazarda güçlü şekilde hizmet vermeye devam edeceğini söyledi
Oruçoğlu Thermal Resort Otel Müdürü Uğur Özkoç, yeni yönetim anlayışıyla birlikte yenilenen otel hakkında düzenlediği basın toplantısıyla bilgiler verdi.
“AFYON VE AFYON TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK ADINA BURADAYIM”
Oruçoğlu Thermal Resort Otelin yeni Müdürü Uğur Özkoç, 25 yıldır turizm sektöründe olduğunu belirtti. Oruçoğlu Thermal Resort Otel’e yaklaşık bir ay önce otel müdürü olarak göreve başladığını söyleyen Özkoç, “Aslen Bolu’luyum. Bolu’dan Afyonkarahisar’a geldim. Turizm sektöründe 25 yıldır Türkiye’nin farklı şehirlerinde, farklı işletmelerinde ağırlıklı olarak yönetim kademelerinde görevler yaptım. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turizm Yazarları Derneği, Turistik Otelciler Birliği, Türkiye Profesyonel Otel Yöneticileri Derneklerinde imzalarım mevcut. Bundan sonraki bilgi, beceri ve deneyimlerimizi inşallah Afyon ve Afyon turizmi için geliştirmek adına bilgi ve birikimlerimizi ilgili arkadaşlarımıza, misafirlerimize aktarmak adına çalışmak üzere şehirde bulunuyorum. Tesisimizde yaklaşık 14 müdürlük, bir genel müdürlük vardır.” dedi.
“ORUÇUOĞLU TESİSİ YENİLENDİ”
Afyonkarahisar kamuoyu ve medyasının Oruçoğlu Thermal Resort Oteli yakından tanıdığının altını çizen Özkoç, “Tesisimiz herkesçe yakından tanınmaktadır. Oruçoğlu markasının bilinirliğinden hepimiz haberdarız. Bununla ilgili aslında çok tartışacak, konuşacak durumumuz yoktur. Muhakkak Oruçoğlu ailesi olarak hepimizin ailesine, büyüklerine, çocuklarına bir dokunuşun olduğunu biliyorum. Çevrede yapmış olduğumuz gezilerde, sohbetlerde bu durum dile geldi. Oruçoğlu Thermal Resort Otel 1992 yılından bugüne sektörün lider pozisyondaki bir işletmesi olarak 2022 yılında balo salonumuzu yeniledik. Spa Merkezimiz de daha modern uluslarası bir standarda taşıyacak bir düzenleme yaptık. İlerleyen süreçte odalarımızla ilgili düzenlemeyi yapıp olmamız gereken noktada tekrar pazarda güçlü şekilde hizmet veriyor olacağız.” diye konuştu.
“KIŞIN DOLULUĞUN YÜZDE 90 ALTINA DÜŞMEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ”
Termal tesis olarak kışla ilgili beklentileri sorulan Otel Müdürü Uğur Özkoç, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de referans bir şehir olduğunu vurguladı. Özkoç, “Afyon termalde lider pozisyondadır. Doluluk oranının yüzde 90’ın altına düşmeyeceğini ümit ediyoruz. Avrupa pazarıyla ilgili Rusya’nın AB ülkelerine doğal gazı kesmesi sonrası kışı geçirme anlamında bir konaklama için mekân arayışları mevcut. Uluslar arası anlamda seyahat acentelerimiz, bakanlığımız ve bireysel olarak bizim çalışmalarımız hayata geçti. Tahmin ediyorum ki bunlar kısa sürede sonuçlanacak. Afyon ve bizler için güzel bir katma değer olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
“REZERVAZSYON ORANLARIMIZ ARTAMAYA BAŞLADI”
Turizm sektöründe Eylül ve Ekim aylarının geçiş dönemi olduğunu hatırlatan Özkoç şunları kaydetti: “Eylül ve Ekim ayları hem kişilerin, hem ailelerin hem de işletmelerin yoğun harcamalar yaptıkları bir dönemdir. Dolayısıyla insanlar kendilerini ekonomik olarak biraz daha tutmaktalar. Bu durum rezervasyonlara da yansımış durumdadır. Yaklaşık 45 gün sonra başlayıp yoğunlaşacak olan bir sezon bekliyoruz. Bununla ilgili çalışmalar var. Rezervasyon yoğunluğu olarak yaz sezonuna göre yüzde 20’yi bulan bir artış var. Bu oran daha da artacaktır.”
“UNUTULMUŞ LEZZETLER KORUMAMIZ ALTINDA”
Bolu’lu olarak gastronominin içinden gelen ve gastronomiyle yaşayan insanlar olduklarını belirten Özkoç şöyle konuştu: “Bizler gastronomiyle büyüyen insanlarız. Aldığımız eğitimler, bilgi, beceri ve deneyimlerimizle yoğun şekilde, yöneticiliğini yaptığımız dernekler mevcut. Bağlı olduğumuz derneklerimizle ve ustalarımzın bireysel özverileriyle işletmelerimizin bizlere verdiği imkânlar dâhilinde Afyon gastronomisine Oruçoğlu ailesi olarak bizimde katkımız olacak. ‘Unutulmuş Lezzetler Korumamız Altında’ diye bir sloganımız var. Afyonla ilgili unutulmuş bazı lezzetlerle ilgili muhakkak daha önceki dönemlerde çalışılmıştır. Ama biz farklı bir bakış açısıyla, farklı bir sunum tekniği ve farklı pişirme teknikleriyle tekrar bunları Afyon gastronomisine dâhil ediyor olacağız.”
“KÜRESEL SALGIN TEDBİRLERİ KONUSUNDA HASSASIZ”
Covid-19 küresel salgınında getirilen ve yeni normalleşme sürecinde esneyen kurallarla ilgili olarak tedbiri elden bırakmadıklarını söyleyen Özkoç şu ifadeleri kullandı: “Tedbirlerimiz devam ediyor. Misafirlerimizin olduğu yerlerde kurallar yumuşatılmışta olsa devam ediyor. İster istemez insanlarımız uymadıklarından bizlerde tam olarak uygulatamıyoruz. Fakat biz tüm alt yapı hazırlıklarını devam ettiriyoruz. Bununla ilgili TGA bizi denetleyen kurumun denetimleride yine devam ediyor. Biz yönetimimiz ve personelimiz verilmesi gereken hizmetlerin tamamına devam ediyoruz.” Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

Bakmadan Geçme