• Haberler
  • Genel
  • Oruçoğlu yağ istikrarlı ilerliyor – Kocatepe Gazetesi

Oruçoğlu yağ istikrarlı ilerliyor – Kocatepe Gazetesi

Oruçoğlu Yağ’ın yenilenen yüzü ve gelişme sürecinin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Oruçoğlu Genel Müdürü İlhami Tanrıkulu, istikrarlı bir gelişim trendi izlendiğini 2014 yılı ve ardından gelecek yıla hedefler koyduklarını açıkladı Oruçoğlu Yağ yönetimince Korel Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısında Oruçoğlu Yağları’nın girdiği yeni süreçler ve gelişimler değerledirildi. 2013’DE YENİ BAYİLİKLER EKLENDİOruçoğlu Yağ Genel Müdürü İlhami [&hellip]

Oruçoğlu yağ istikrarlı ilerliyor

Oruçoğlu Yağ’ın yenilenen yüzü ve gelişme sürecinin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Oruçoğlu Genel Müdürü İlhami Tanrıkulu, istikrarlı bir gelişim trendi izlendiğini 2014 yılı ve ardından gelecek yıla hedefler koyduklarını açıkladı

Oruçoğlu Yağ yönetimince Korel Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısında Oruçoğlu Yağları’nın girdiği yeni süreçler ve gelişimler değerledirildi.
2013’DE YENİ
BAYİLİKLER EKLENDİ
Oruçoğlu Yağ Genel Müdürü İlhami Tanrıkulu, 2013 yılında yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Tanrıkulu, ağırlıklı olarak Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesinde güçlü olduğunu vurguladığı Oruçoğlu Yağ markasının diğer bölgelerdeki yatırımları ile müşteri portföyünü yüzde 50 arttırdığını vurguladı. 15 binin üzerinde noktada tüketici ile buluşlaya başladıklarından söz eden Tanrıkulu; “2013 Yılı itibariyle bünyemize yeni bayilikler ekleyerek organizasyonumuzu güçlendirdik ve yüzde 14 büyüme sağladık. Migros Akdeniz mağazaları, Metro Akdeniz mağazaları, Makro Markez Akdeniz mağazaları, Tespo Akdeniz mağazaları ve BTT mağazaları raflarında yerimizi aldık.” dedi.
KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMEYECEK
Oruçoğlu Yağ’ın perakende kanalında yüzde 25 oranında büyüme kaydettiğine dikkat çeken Genel Müdür İlhami Tanrıkulu, atılımlara farklı kanallar da ekleyerek, ev dışı tüketim alanında yüzde 24, ihracaat alanında yüzde 25 büyüme gerçekleştirdiklerini anlattı. Oruçoğlu olarak bundan sonra da gerekli yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Tanrıkulu; “Sektörde hem kapasite büyüklüğü hem de ürünleri ile daima en iyisini, en kalitelisini üretmeye devam edeceğiz. Oruçoğlu markası herkesin bildiği üzere sektörde kalitesiyle ön plana çıkan bir marka. Bunu iyi değerlendirip, pazar payımızı, kalitemizden ödün vermeksizin layık olduğu yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıp tüm satış noktalarının aranan markası haline getireceğiz.” diye konuştu.
Aranan marka olmak için neler yapıldığını aktaran Oruçoğlu Yağ Genel Müdürü İlhami Tanrıkulu, iş gücü planlaması yaptıklarını, çalışanların mesleki eğitimlerini sürekli hale getirdiklerini söyledi. Teknisyen ve mühendis istihdamı yaptıklarını kaydeden Tanrıkulu; “Tarım üreticileri ile işbirliği yaptık. Satış ağımızı geliştirdik. Pazar payımızı artırmak için harekete geçtik. 2014 Yılı için de hedefler ortaya koyduk. Bunlar; 2014 yılı içerisinde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde ürünlerimizin satılması, yüzde 3 olan pazar payımızın 2014 yılında yüzde 4’e, bir sonraki yılda da yüzde 5’e çıkarılmasını planlıyoruz. 2014 Yılı içerisinde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde ürünlerimiz satılmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Oruçoğlu markasını tüm bayilerin desteğini ve gayretlerini arkalarına alarak sürekli iletişim kurup yukarılara taşımayı amaçladıklarını belirten Tanrıkılu; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ortadoğu ülkelerine ihracata devam ederken Afrika ülkelerine de girmek niyetindeyiz. Afrika ve Asya ülkelerinde pazar arıyoruz. Bahar döneminde Afyonkarahisar’da doğan bir marka olarak yemek yarışması düzenlemek istiyoruz. Medya mensupları ile sıkça biraraya gelerek yaptıklarımızı anlatıp kamuoyunu bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda; Oruçoğlu Yağ Genel Müdürü İlhami Tanrıkulu, Satış Müdürü Adnan Murat Şen, Zincir Marketler Müdürü Murat Akyol, Mali İşler Müdürü Ecmer Bahçe ve Fabrika Müdürü Sait Ekin hazır bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme