Oruç insanlık için eşsiz tedavi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Ramazan ve Sağlık” konulu sunumunda oruçun insanlık için eşsiz bir tedavi yöntemi olduğundan söz etti Ensar Vakfı Şubesi’nin “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programında konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Ramazan ve Sağlık” başlığında sunum gerçekleştirdi. Sohbet öncesi İmam Hatip Muhammed Emin Çankaya tarafından Kuran [&hellip]

Oruç insanlık için eşsiz tedavi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Ramazan ve Sağlık” konulu sunumunda oruçun insanlık için eşsiz bir tedavi yöntemi olduğundan söz etti

Ensar Vakfı Şubesi’nin “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programında konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Ramazan ve Sağlık” başlığında sunum gerçekleştirdi.
Sohbet öncesi İmam Hatip Muhammed Emin Çankaya tarafından Kuran tilavetinde bulunuldu.
ORUCUN YARARINI TIPTA KABULLENİYOR
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İslamiyetin beş şartından biri olan oruçun mide rahatsızlığına neden olmadığını genel sağlık açısından son derece yararlı olduğunu söyledi. Bu durumun tıp aleminde de net şekilde ispatlandığını belirten Dr. Erenoğlu; “İlmin yeni bulduğu bu tespiti Peygamber Efendimiz (SAV) 1400 küsur yıl önce önümüze koymuştur. Onun için bizim dinimiz kıyamete kadar sürecek deniliyor. Bu nedenle bizim dinimizin son ve hak din olduğu görülüyor. Yani 1400 yıl önce böyle bir madde konuluyor. 1400 Küsur yıl sonra en ileri tıp alimi dahil doğru birşey olduğunu söylüyor. Çünkü Allah’ın emridir.” dedi.
GÜNÜMÜZ SEFERİLİK KAFA
KURCALIYOR
Dr. Ayhan Erenoğlu, oruçun; çocuklara, hamilelere, yaşlılara, oruç tutamayacak seviyede olanlara farz olmadığını belirtti. Hekim olarak hasta kişilerin oruç tutma arzusuna saygı duyduklarını ancak Allah’ın insanların vücutlarına zulm etmesini asla kabul etmediğini kaydeden Dr. Erenoğlu; “Hastalığı nedeniyle oruç tutamayan kimseler her güne karşı fidye verirler. Bunu yapabilme durumu varken oruç tutmamaları uygundur. İslam dinine inanan doktorlardan alınan bilgi ile hareket etmek önemlidir. Hastalar oruç tutamaz. Doğum yapan kadınlar, emzirmekte olanlar isterlerse. Seferde olanlar oruç tutamazlar. Ama günümüzde ki sefer yani yolda olma durumu bana biraz kafa kurcalıyor gibi geliyor. Ama İslam Alimleri seferilik durumuna cevaz vermişlerdir.” diye konuştu.
ALİMLER YARARINDA HEMFİKİR
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü bir söz sarf etmesin.” dediğini belirten Dr. Erenoğlu şöyle konuştu: “Ben oruçluyum diyerek tartışmaya girmemenin yararına bizzat şahit oldum. Amerikalı bir alim olan Helbert Şaltın oruç için, ‘Oruçlu kimsenin oruçu sırasında ki durgunluk sanıldığı gibi değildir. Onun durgunluğu hücrelerin bakımı ve yenilenme işleminin gerçekleşmesidir.’ diyor. Dr. Tilden ise, ‘Ben 55 sene doktorlarla birlikte çalıştım. Sonunda kimseden korkamayarak açıkça söyledim ki; Oruç insanlık dünyasında eşi olmayan değerli bir tedavi yöntemidir.’ der. Bir Alman bilimadamı ise, ‘Oruç muhteşem bir zihinsel dünyanın yansımasıdır.’ der.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme