Oruç Bozmanın Günahı Ne?

En çok araştırılanlar listesinde yer alan oruç bozmanın günahı ne sorusunu diyanet işleri başkanlığı açıkladı. Peki, Oruç bozmanın günahı ne? Gelin birlikte öğrenelim..

Müslüman âleminin ayı olan ramazan ayında oruç bozmanın günahı nedir? Sorusunun yanıtı haberimizde…

RAMAZAN, ŞABAN VE RECEP AYINDA HANGİ GÜNLERDE ORUÇ TUTULUR

‘’Yüce Allah, her kim Recep’in birinci gecesinde oruç tutarsa üç sene ibadet sevabı verir” olarak Hadis_i Şeriflerimizde geçmektedir. Recep ayı İslamiyet için çok mübarek bir ay olup Recep ayı Allah’ın olurken ramazan ayı da ümmettin ayıdır. Mübarek Recep ayında kafirlerin savaş yapması da çok büyük günahtır. Recep ayının işk gününde oruç tutmanın sevabı Allah rızasını kazanmak ve cehennem kapılarının biri oruç tutan kişiye kapanır.

ORUÇ BOZMANIN GÜNAHI NE?

En çok araştırılanlar listesinde yer alan oruç bozmanın günahı ne sorusunu diyanet işleri başkanlığı açıkladı; Mübarek Ramazan ayında orucu bilerek bi sebebi yokken bozmak üç aylar arasında olan Ramazan ayına saygısızlık ve çok büyük günahtır. Hz. Muhammed. (S.a.v) orucu bozan kişilerin keffaret ile yükümlü olacaklarını söylemiştir. Oruç kefareti için kameri ayında ya da 2 ay boyunca aralıksız oruç tutmak gerekmektedir. 60 gün oruç tutamayan kişileer ise 60 gün 60 fakiri doyurmak zorundadırlar. Ayrıca oruç bozmanın keffaretinde de tövbe edilmeli ve kazası tutulmalıdır.

Bakmadan Geçme