'Ortaya çıkabilecek pek çok kasetim var'

Cem Davran, 'Deniz Baykal'ın başına gelen olaydaki gibi internete dolaşabilecek ve ortaya çıkabilecek benim de pek çok kasetim var' dedi İstanbul Halk Tiyatrosu oyuncuları Erkan Can, Cem Devran, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kiltaç Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde sergilenecek Alevli Günler adlı tiyatro oyunu için Afyonkarahisar'a geldi. Oyun öncesi kent protokolünü ziyaret eden ve oyunun [&hellip]

“Ortaya çıkabilecek pek çok kasetim var”

Cem Davran, “Deniz Baykal’ın başına gelen olaydaki gibi internete dolaşabilecek ve ortaya çıkabilecek benim de pek çok kasetim var” dedi

İstanbul Halk Tiyatrosu oyuncuları Erkan Can, Cem Devran, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kiltaç Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde sergilenecek Alevli Günler adlı tiyatro oyunu için Afyonkarahisar’a geldi. Oyun öncesi kent protokolünü ziyaret eden ve oyunun sponsoru Akron Çağrı Merkezi’ni gezen sanatçılar burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davran, “Biz siyaset ve toplumsal olaylarla ilgili olarak tepkimizi en iyi bildiğimiz biçimde yani sanatımızla veriyoruz. Ve bunu siyasetin kendi içinde ve dışarı kadar yapamadığı kadar net olarak veriyoruz. Sanatçı tepkisini kendi bildiği dilde aktarması gerekir” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın olduğu iddia edilen görüntülere benzer kendisinin ve bazı başka sanatçıların da olduğunu söyleyen Davran, “Sanatçı tepkisini sanatı ile vermelidir. Bu bizim bildiğimiz dildir ki biz derdimizi kendi dilimizde anlatırız. Siyaset gündemine tabii ki olan bitene kayıtsız kalmıyoruz. Mesela bizim hepimizin sektörü dağıtılmamış ayrı ayrı kasetleri var. Deniz Baykal’ın başına gelen olaydaki gibi internete dolaşabilecek ve ortaya çıkabilecek benim de pek çok kasetim var. Bunları da takip ediyoruz. Parmağımızı sokmadan, fazla müdahale etmeden, cümlesini kurmadan biz tiyatro sahnesinde, sinema filminde ya da bir televizyon programında tepkimizi gösteriyoruz. Sanatçı heykeltıraş ise bununla ilgili bir heykel çalışması yapabilir ki heykelin nasıl bir şey olabileceğini tahmin edebilirsiniz” dedi.
Sanat tarafsız olmalı
Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Erkan Can ise sinemanın değişiminin Gemide filmi ile başladığını söyledi. Yeni sinemacıların çekmek istedikleri pek çok film projesi olduğunu anlatan Can, “Gemide ile başlangıç oldu. Sonrasında çeşitli filmler çekildi. Günümüze gelirsek, yeni sinemacıların birkaç film projesi var. Bu konuda tam bir şey söylemek istemiyorum çünkü daha adı bile konmayan bir film var. Bu film ile ilgili olarak çalışmalar sürüyor. 1915’te yaşananlara ilişkin bir film yapacağız. Sanat tarafsız olmalıdır ki o nedenle o filmi nasıl bakacağız bilmiyorum. Sanatta tarafsız bir gözle bakabilmek ve bıçağı tam ortadan vurabilmek ve bu şekilde bir film yapabilmek çok zor. Yeni sinemacılar olarak birçok projemiz var. Onlar da para ve zamanını bekliyor. Başka bir deyişle demleniyor” dedi. Sanatçılar Şehitoğlu Konağı’nda öğle yemeği yediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme