• Haberler
  • Genel
  • Ortaokul öğrencileri üniversiteyi gezdi – Kocatepe Gazetesi

Ortaokul öğrencileri üniversiteyi gezdi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Çobanlar Ortaokulu öğrencileri 'Gönülden Uzanan Eller' projesi kapsamında düzenlenen kent merkezi gezisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni (AKÜ) gezdi Çobanlar İlçesinde eğitim veren Çobanlar Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde gezi ve incelemeler yaptı. Çobanlar Ortaokulu ve AKÜ İnşaat ve Harita Mühendisliği kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Gönülden Uzanan Eller' projesi kapsamında yapılan gezide, [&hellip]

Ortaokul öğrencileri üniversiteyi gezdi

Afyonkarahisar Çobanlar Ortaokulu öğrencileri ‘Gönülden Uzanan Eller’ projesi kapsamında düzenlenen kent merkezi gezisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni (AKÜ) gezdi

Çobanlar İlçesinde eğitim veren Çobanlar Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde gezi ve incelemeler yaptı. Çobanlar Ortaokulu ve AKÜ İnşaat ve Harita Mühendisliği kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Gönülden Uzanan Eller’ projesi kapsamında yapılan gezide, öğrencilere üniversite bölümleri hakkında bilgiler verildi. Harita laboratuarı gezdirilen öğrenciler ilk kez gördükleri üniversite ortamında vakit geçirdi.
Proje uygulayıcılarında olan Çobanlar Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Fikret Talha Aslantaş, projeyi öğrencilerin ufkunu açmak ve genişletmek için yaptıklarını belirtti. Birçok öğrencinin kent merkezine sadece pazardan pazara geldiğini dile getiren Aslantaş, “Küçük bir ilçe olan Çobanlar’da okuyan öğrenciler çok fazla kente gitmiyor. Gitse bile semt pazarına gidiyor. Patatesli, haşhaşlı köy ekmeği satıp geri dönüyor. Biz öğrencilerimizin ufkunun geniş, hayallerinin güzel olmasını istiyoruz. Önünde bir hedefi olsun istiyoruz. Bunun için kent hayatında önemli bir nokta olan Üniversite hayatını, yerleşkesini göstermek için bir gezi düzenledik. Üniversiteden sonra huzurevine gideceğiz. Orada büyüklerimizle vakit geçireceğiz. Sinemaya götüreceğiz” dedi.
AKÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Gaffur Çapadiş, projede amaçlarının maddi destek değil sosyal ve manevi katkıda bulunabilmek olduğunu söyledi. Çapadiş, “Bugün gerçekleştireceğimiz etkinliklerle öğrencilerimizi manevi olarak daha da güçlendirmek istiyoruz. Üniversitemizi gezdirdik. Bilgiler verdik. Huzurevine ziyaret yapıp, beklide ilk kez sinemaya gidecekler bugün, bu pdroje iki yıl gibi uzun soluklu bir proje. Bu yıl burayı gezdirdik. Gelecek yıl müzeye götüreceğiz, tiyatroya gideceğiz” diye konuştu.
Öğrenciler AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde üniversite öğrencileri rehberliğinde gezi yaptı. Fotoğraflar çektirdi. Çobanlar Ortakolu 7. sınıf öğrencisi Fadime Gülnaz Akıldak ise ilk kez bir üniversite gördüğünü belirterek çok beğendiğini belirtti. Akıldak, iç mimar olmayı düşündüğünü ifade ederek etkilendiği dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme