Ortak projenin ilk adımları atıldı

Zafer Kalkınma Ajansı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezinde (KÜHAM) Modern Manda Yetiştiricilik Sisteminin Kurulması” isimli Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) Projesi olumlu sonuç vermeye başladı Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinden oluşan 4 kişilik bir heyet, 8-14 Ağustos 2012 tarihleri arasında [&hellip]

Ortak projenin ilk adımları atıldı

Zafer Kalkınma Ajansı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezinde (KÜHAM) Modern Manda Yetiştiricilik Sisteminin Kurulması” isimli Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) Projesi olumlu sonuç vermeye başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinden oluşan 4 kişilik bir heyet, 8-14 Ağustos 2012 tarihleri arasında SÜKAP projesine yönelik olarak İtalya’ya teknik bir ziyarette bulunmuş, mevcut manda yetiştiricilik sistemlerine ait incelemeler gerçekleştirmişlerdi. Bu kez İtalya’dan Perugia Üniversitesinden Dr. Alessandro Fantini ile Bioscreen Technologies Firması yetkilileri ve onların Türkiye distribütörü Profeed Firmasından bir heyet AKÜ Veteriner Fakültesini ziyaret etti. SÜKAP proje ekibi tarafından, toplantıya katılan İtalyan ve Türk konuklara SÜKAP projesi ve Türkiye Manda Yetiştiriciliğinin genel durumu hakkında bilgi verildi.
SÜKAP Projesine ilgi gösteren konuklarla toplantı sırasında geleceğe yönelik araştırma projeleri hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda ise İtalyan- Türk işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ortak bir projenin ilk adımları atıldı.
Yine aynı gün hem süt üretim uzmanı Dr. Fantini hem de İtalyan Bioscreen technologies firması yetkilileri tarafından öğrenciler ve akademisyenlere yönelik olarak “Hayvan Beslemede Yeni Teknolojik Gelişmeler ve Rumen Metabolizması” içerikli sunumlar gerçekleştirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme