• Haberler
  • Siyaset
  • 'Ortak değerlerimiz üzerinden tartışma üretilmemeli'

'Ortak değerlerimiz üzerinden tartışma üretilmemeli'

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenli olarak yapılan basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ile Mustafa Ötken, kameraların karşısına geçti. Bir basın mensubunun CHP'li Burcu Köksal ile AK Partili Hatice Özkal arasında yaşanan 'Zübeyde Hanım ve Atatürk' tartışmasını hatırlatması üzere şöyle dedi:'Biz AK Parti olarak her zaman hizmetin kalitesine dikkat [&hellip]

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenli olarak yapılan basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ile Mustafa Ötken, kameraların karşısına geçti. Bir basın mensubunun CHP’li Burcu Köksal ile AK Partili Hatice Özkal arasında yaşanan “Zübeyde Hanım ve Atatürk” tartışmasını hatırlatması üzere şöyle dedi:
“Biz AK Parti olarak her zaman hizmetin kalitesine dikkat ediyoruz. Tarihi şahsiyetlerle ilgili meseleleri polemik konusu hâline getirmekten uzak duruyoruz. Halkın gündemi bu değil. Buralarda yapılan yeni tesisler, halkın daha yüksek kalitede hizmet alması adına bu kurumlara bakmak lazım. Bir değerlendirme yapmak gerekiyorsa halkın bu hizmetler neticesinde memnuniyeti ve memnuniyetsizliğine bakmak lazım. Sadece tarihe ram olmuş isimler üzerinden problem üretmek kimsenin menfaatine değildir. Zaman içerisinde doğaldır ki halkın talep ettiği hizmet değişiyor. Geçmişte hizmet verdiğiniz binalar, yeterli gelmiyor. Tarihe mal olmuş, tarihteki yerlerini kimsenin yadsıyamayacağı, ortak değerler olduğunu düşündüğümüz isimler üzerinden tartışmalar üretmek kimsenin menfaatine değil.”
ANAYASA ÇAĞA UYGUN OLMALI
Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu dile getiren Hüseyin Tutumlu, 12 Eylül Anayasası’nın önemli bir kısmının değişmesine rağmen dar geldiğini belirtti. Tutumlu, “Referandum içinde mecliste belli bir sayıyı geçmeniz gerekiyor. Belli uzlaşmalar gerekiyor. Dolayısıyla meclisin yasa yapma tekniği çerçevesinde olabilecek şeyler bunlar. Şunda herkes hem fikir Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var. Daha özgürlükçü ve çağa daha uygun bireysel girişimin ve özgürlüklerin önünü açan bir Anayasaya ihtiyacımız var. Anayasa’nın bir bütün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 12 Eylül Anayasası dar geliyor ve önemli bir kısmı değişmesine rağmen. Ama burada bazı maddeleri de özellikle sanki AK Parti’nin gündeme getirme sebebi başkanlık sistemiymiş gibi muhalefet böyle bir politika üretiyor. Böyle bir şey yok. Anayasa bir bütün içerisinde AK Parti’nin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede gelinen noktada geçmiş siyasi tecrübelerimize baktığımız da parlamenter sistem zaman zaman krizler üretiyor. Mesela 7 Haziran seçimlerinden sonra böyle bir kriz üretti. Bunları da yaşadık ve hep beraber gördük. Ama yürütmeyi bizzat halkın seçtiği sistemlerde böyle bir sorun yaşanmıyor” dedi.
TERÖRLE MÜCADELEDE
İSTİKRARLIYIZ
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken de terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtti. Ötken, “Terörle mücadele konusunda hükümetimizin istikrarlı olduğunu görüyoruz. Zor hava şartlarında bile nokta nokta operasyonlar yapan asker ve polisimiz hain terör örgütüne yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme