'Ortak akıl ve birliktelikten Afyon kazanır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Gün, gazeteniz Kocatepe'yi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ziyaret etti.'BASININ İŞİ ZOR'24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ziyaret sırasında, Cumhur İttifakının ülkenin birlik ve beraberliği, beka noktasında taşıdığı önemden söz etti. [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Gün, gazeteniz Kocatepe’yi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ziyaret etti.
“BASININ İŞİ ZOR”
24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ziyaret sırasında, Cumhur İttifakının ülkenin birlik ve beraberliği, beka noktasında taşıdığı önemden söz etti. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kocacan, “İnşallah bir an önce derlenip toparlanacağız. Bizlerin hal dilini anlatan bir basın var. Önceki gün idrak edilen 24 Temmuz Basın Bayramını ziyaretimiz vesilesi ile bir kez daha kutluyoruz. Basında hizmet veren arkadaşlarımız da zorlanıyorlar. Basının da işi kolay değil.” dedi.
“İTTİFAK ÜLKE BEKASI İÇİN”
MHP’nin beka ve milli birlik için hükümete verdiği desteğin maksadı aştığına yönelik eleştirileri değerlendiren Kocacan, “Gerek AK Parti, gerekse MHP’nin tabanı Cumhur İttifakından anladıklarını kendilerine göre farklı şekillerde yorumluyorlar. İttifak meselesi Türkiye’nin bekası ile alakalıdır. Hükümetin daha faydalı işler yapabilmesi, Türkiye’nin konjonktürel olarak Başkanlık Sistemi’nde bir yılını doldurmuşluğun daha ötesine kanunların daha hızlı çıkarılması için zemininde netleşip oturmasını istenmektedir. Teşkilatların tabanına bakıldığında AK Parti’nin 17 yıllık bir icra hükümeti olması vesilesiyle AK Partili kardeşlerimiz ellerindeki nimetin paylaşılıp bölünmesini istenmiyor.” diye konuştu.
“İKTİDAR OLURSAK
MUKTEDİR OLURUZ”
Cumhurbaşkanlığı oylaması ve pek çok oylamada MHP ülkücü akımın iktidar partisine destek vermesiyle kendilerine pay bekleyenlerin olduğunu belirten Kocacan, “Bir koalisyon beklentisi ile ‘Neden üç, beş bakanlık alıp da bizim çocuklarımızı işe almadınız?’ soruları üzerine bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ‘Biz devletimizi öyle bir severiz ki bizim sevdamız koltuk sevdası değildir. Pazarlığımız pazardan üç beş elma alımıyla alakalı değildir. Belediye Başkanlığında bizim ittifakımız üç büyük şehir dışında başkaca bir isteğimiz yoktur. AK Parti’den bir kalem dahi istemeden tavizkar olmadan destek veriyoruz. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan istense de istenmese de Cumhuriyetimizin Başkanlık Sistemimizin Başkanıdır. Onun örselenmesi hiçbir zaman devlet açısından iyi değildir’ demiştir. Teşkilatımızdaki arkadaşlarımız ve tabanımız olaya bu perspektiften bakıp ilerleyen süreçte bir koalisyon doğarsa ya da vatandaşımız takdir eder 2023 seçimlerinde bizi bir yere getirirse o zaman istediğimiz şeyi yapmakta muktedir oluruz.” şeklinde konuştu.
“BEKLENTİMİZ ORTAK
AKIL VE BİRLİKTELİK”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’le seçim sürecinden sonra önümüzdeki günlerde yan yana gelerek genel durum değerlendirmesi yapmak istediklerini söyleyen Kocacan, “Mesela bir örnek vereyim. Yönetici ağabeylerimizle birlikte Urfa, Antep gezisine gittik. Urfa’da yapılan ittifakın işleyişini öğrendik. Urfa’da AK Partili ve MHP’nin İl Başkanları oturup ortak akılda ortak bir isimde birleşip Belediye Başkanı çıkartmışlar. Belediye’de ve Urfa’da bir sorun varsa istişareleşerek çözmüşler. Herhangi bir olay olduğunda AK Parti ve MHP İl Başkanları bir araya gelip olayın büyümeden çözüldüğünü öğrendik. İşte böyle yerlerde birliktelik varsa diğer taraflarda da olmalı. Bizim de arzu ettiğimiz birliktelik budur.” dedi.
“KAZANAN BİZ DEĞİL AFYON OLSUN”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin durumu ile ilgili düşünceleri sorulan Başkan Kocacan, “Yerel seçimden sonra Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in uygun gördüğü şekilde iç düzende müdürlüklerde değişiklikler oluyor. Başkanımızın rahat çalışacağı samimi olacağı insanları getirmesi kadar doğal bir şey yoktur. Ben Sayın Mehmet Zeybek’i siyaset dışından da iyi tanırım Kendisi hakka-hukuka riayet eden, taviz vermeyen bir yapıya sahiptir. Biz de arkadaşlarımızla görüşüp eğer bizden istedikleri bir şey varsa yapmaya çalışırız. Bizim istediklerimiz varsa da söyleriz. Bu bizim kazanımımızdan ziyade Afyon’un kazanımı olur. Aslında siyasetin tüm taraflarının ortak akılda birleşebildiği, istişare ortamının hakim olduğu bir manzara Afyon’un asıl kazanımı olur.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme