Ortak akıl Afyon için birleşmeli

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyareti sırasında konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, ortak aklın Afyon için birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Parti ve siyasi çekişmeleri şehrin kurban edilemeyeceğini belirten Toptaş, bu konuda Çoban’a sıkça görüşlerini aktardığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, yeni yıl nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Milletvekili Toptaş, ziyareti sırasında Belediye [&hellip]

Ortak akıl Afyon için birleşmeli

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyareti sırasında konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, ortak aklın Afyon için birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Parti ve siyasi çekişmeleri şehrin kurban edilemeyeceğini belirten Toptaş, bu konuda Çoban’a sıkça görüşlerini aktardığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, yeni yıl nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Milletvekili Toptaş, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ilk olarak “Kara kışa hazır mıyız Başkanım?” sorusunu yöneltti. Çoban bu soruya; “Hazırız Allah’a çok şükür. Henüz basın da görmedi bu sene yeni makineler de aldık. Cenab-ı Hak kış vermedi gösteremedik. Kar kürüme araçları, yeni asfalt yamama planörü aldık.” cevabını verdi.
ÇALIŞILAN YERLERDE VUKUAT YOK
Kış mevsiminin kurak geçtiğini suya ciddi ihtiyaç duydulduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, yeraltı su kaynaklarının oldukça sıkıntılı olduğunu dile getirdi. Kar yağışı halinde caddeler ve mahalle aralarında rahatsızlık oluşup oluşmayacağınıda soran Milletvekili Toptaş’a Çoban, gerekli tedbirlerin alındığını hiç bir rahatsızlığın oluşmayacağını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 81 mahallenin 31’de çalışma yaptıklarını, çalışılan yerlerde ne kadar sert bir kış geçerse geçsin en ufak bir vukuatın olmadığını belirtti. Geçen yıl son 80 yılın en şiddetli kışının geçirildiğini kaydeden Çoban; “Keşke daha önceki başkanlarımızda sıcak asfalt, beton parke yapsaydı, herşey daha güzel olurdu. O dönem ya imkan yoktu ya da o imkanı bulamadılar. Sıcak asfaltı yapacak tesis ve onu serecek makine ekipmanı yoktu. Allah’a hamd olsun biz bunların hepsini aldık. Bizde şu anda Türkiye’nin en iyi asfalt tesisi var.” dedi.
ŞEHRİN İMAJI MÜHİM
Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin merkezi kentlerinden biri konumuna geldiğini söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, özellikle termal turizmin tanınıp, ciddi talep görmesiyle şehre rağbetin arttığını dile getirdi. Afyonkarahisar’ın ulaşımda Türkiye’nin en özel yerlerinden biri olduğunu kaydeden Toptaş; “Ben hep şunu söylerim; yarım saat içerisinde Afyon’da dünyanın her tarafına gidebileceğiniz bir araç bulabilirsiniz. Kent bu kadar iletişimin orta yerindedir. Dolayısıyla ihtiyaçları da hızla gelişiyor. Afyon’a bakmak ve iyi şeyler de yapmak gerekiyor. Örneğin bir kaç lüzumsuz olay oluyor. Afyon’un adı bu birkaç lüzumsuz olayla geçtiği zaman ben eyvah diyorum. Biz tam kentimizle övünecek hale gelmişken Afyon’a herkesi davet eder hale gelmişken böyle bir istenmeyen haber çıktığında üzülüyoruz. Afyon’un imajını hepimizin koruması gerekiyor. Afyon’un olumlu imajını hem korumamız hemde yaymamız gerekiyorki şehrimizin buna gerçekten ihtiyacı var.” diye konuştu.
TURİSTLER ŞEHİR İÇİNEDE ÇEKİLEBİLMELİ
Afyonkarahisar’ın sanayicilikte ciddi bir üretim kapasitesine sahip olmadığını, mermer dışında başkaca bir sanayi olmadığını belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, gıda üzerine önemli bir üretimin olduğunu, turizmden ise yararlanabilecek çok şey olduğuna işaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Anemon Oteli açmaya geldiğinde hatırlarsanız beraber olmuştuk. Kale altındaki mahalleleri, Çavuşbaş’ın ve Sultan Divani Müzesi etrafındaki yerlerin restorasyonu konuşulurken restorasyonun tek başına yeterli olmayacağı gündeme gelmişti. Gelenlerin alışveriş yapabilecekleri yerleri buralarda açmayı konuşmuştuk. Şehrimizi gerçekten madem bu kadar önemli bir turizm yeri haline getiriyor ve bununlada övünüyorsak, turistleri şehrin içine havalenin yollarını da inşallah açacağız.” şeklinde konuştu.
İYİ ŞEYLER İSTENİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı yeni yıl vesilesi ile ziyaret ederek yapılanları ve yapılması gerekenleri istişare etmek istediğini belirten Toptaş, şehrin sorunlarını bildiklerini, yapılanların bilindiğini belirtti. Her şeyin Afyon için güzel olmasının ortak istek olduğuna temas eden Toptaş şöyle konuştu: “Afyon’da iyi şeyler olsun istiyoruz. Konu Afyon olunca parti ikinci plandadır. Afyon için ortak aklı birleştirip iyi şeyler düşünmeliyiz. Yapılanları destekleyip, eksik kalanları birlikte tamamlamalıyız. Bunları bir parti ve siyaset çekişmesi içerisinde değil birbirimizle tartışıp, konuşup, paylaşarak, çözüm yollarını birlikte değerlendirerek yapmak zorundayız. Çünkü Afyon hepimizin. Türkiye’nin de önemli ve güzel bir kentidir. Afyon’a hizmet eden herkesin ortak akılda birleşmesi gerektiğini düşündüğüm için her zaman Sayın Başkanımı fırsat buldukça ziyaret ederim. İyi yapılanlar için övgülerimi, eksik kalanlarda ise bildiğim kadarıyla uyarılarımı yaparım. Sağ olsunlar onlarda bunları dinler anlayışla karşılarlar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme