• Haberler
  • Genel
  • Ortadoğu, Afyonkarahisar mermeri ile güzelleşecek

Ortadoğu, Afyonkarahisar mermeri ile güzelleşecek

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Odak Sektörler Mali Destek Programı çerçevesinde Afyonkarahisarlı bir mermer işletmesi, günlük üretim kapasitesini yüzde 40 arttıracak. Mermer işletmesi projesinin ismini, 'Afyonkarahisar’ın mermeri, Ortadoğu’yu güzelleştiriyor' olarak belirledi Zafer Kalkınma Ajansı'nın ulusal ve uluslar arası standartlarda kalite odaklı üretim, Ar-Ge, inovasyon, bilgi ve teknoloji transferine yönelik uygulamaların arttırılması ve yenilikçi, modern pazarlama tekniklerinin kullanılarak [&hellip]

Ortadoğu, Afyonkarahisar mermeri ile güzelleşecek

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Odak Sektörler Mali Destek Programı çerçevesinde Afyonkarahisarlı bir mermer işletmesi, günlük üretim kapasitesini yüzde 40 arttıracak. Mermer işletmesi projesinin ismini, “Afyonkarahisar’ın mermeri, Ortadoğu’yu güzelleştiriyor” olarak belirledi

Zafer Kalkınma Ajansı’nın ulusal ve uluslar arası standartlarda kalite odaklı üretim, Ar-Ge, inovasyon, bilgi ve teknoloji transferine yönelik uygulamaların arttırılması ve yenilikçi, modern pazarlama tekniklerinin kullanılarak markalaşmanın ve dışa açılımın sağlanması amacıyla özel sektöre yönelik olarak 9 Aralık 2011 tarihinde ilan ettiği ODAK Sektörler Mali Destek Programı’na Afyonkarahisar’da ilk proje başvurusu yapıldı. Proje imza töreni, ZEKA Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleştirildi.
930 bin liralık proje
Sinoplu Kardeşler Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından hazırlanan “Afyonkarahisar mermeri, Ortadoğu’yu güzelleştiriyor” başlıklı projenin toplam bütçesi 930 bin 793 lira olarak belirlendi. Bu bütçenin 400 bin lirası Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.
Sinoplu Kardeşler Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Fikret Özcan, projenin hayata geçmesiyle birlikte Ortadoğu’ya mermer ihracatının gelişeceğini bildirdi. Özcan; “Projemiz Ortadoğu’yu Güzelleştirme projesi adı altında bir proje. Günlük üretim kapasitemiz 100 bin metrekare işlenmiş mermer. Bu proje ile kapasitemizi yüzde 40 artırmayı hedefledik” dedi.
Pazar genişleyecek
Ortadoğu’nun mermercilik için iyi bir pazar olduğunu hatırlatan Özcan; “Biz üretimimizin yüzde 65’ini Ortadoğu’ya ihraç ediyoruz. İşlenmiş mermer üzerine bir işletmemiz var. Ağırlık olarak Irak, Arap ülkeleri, Suudi Arabistan, Filistin ülkelerine ihraç yapıyoruz. Bizim Sivrihisar beşi diye yeni bir ürünümüz var. Bu ürün için Ortadoğu’da pazar yakalayabildik. Bu pazarı biraz daha artırabilmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Kapasite artacak, maliyet
düşecek
Proje hakkında bilgi veren Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar da projenin öne-mine dikkat çekti. Çınar; “Sinoplu Kardeşler, projeleriyle kapasitelerini 2013 yılına kadar yüzde 40 oranında arttırmayı planlıyor. Proje ayrıca şirketin maliyetlerinde yüzde 15’lik bir düşüş öngörürken arıtma tesisi, CE işaretlemesi, ISO 9001–2008 gibi belgelerle şirketin kendini geliştirerek, çevreye duyarlı üretim süreçlerine geçişini öngörüyor.
Proje içerisindeki tanıtım faaliyetleri ve maliyetlerdeki düşüş ile beraber düşünüldüğünde özellikle Orta Doğu’da ciddi bir rekabet üstünlüğü sağlaması bekleyen Sinoplu Kardeşler’in projesi kabul edilmesi halinde 9 ay sürecek” ifadelerini kullandı.
İhracata katkı yapılacak
İmza töreninde hazır bulunan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül de bu tür projelerle mermer ihracatının artacağını, ihracatın gelişmesinin de Afyon’a katkı sağlayacağını belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme