Örnek tesisi incelemek için Antalya’dan geldiler

Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç Dr. Çiğdem Moral, Araştırma Görevlisi Elçin Kökdemir Ünşar ve Çevre Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan heyet, İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.Akademisyenler ve öğrenciler gerek ön ozonlama sistemi, gerek sofra tuzundan klor üretilen sistemi, gerekse 500 Kwp güneş enerji santrali sistemi ile Türkiye’de tek ve bu konuda örnek [&hellip]

Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden; Yrd. Doç Dr. Çiğdem Moral, Araştırma Görevlisi Elçin Kökdemir Ünşar ve Çevre Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan heyet, İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.
Akademisyenler ve öğrenciler; gerek ön ozonlama sistemi, gerek sofra tuzundan klor üretilen sistemi, gerekse 500 Kwp güneş enerji santrali sistemi ile Türkiye’de tek ve bu konuda örnek olan Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında bilgi aldı. Heyete ziyaretleri sırasında İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin tanıtım videosu izletilerek broşür ve CD dağıtımı yapıldı. Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Suyumu Koruyorum Projesi’ de öğrencilere tanıtılarak günümüzde suyun ve su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Bakmadan Geçme