• Haberler
  • Genel
  • “Ormanlar, Allah’ın nimetidir” – Kocatepe Gazetesi

“Ormanlar, Allah’ın nimetidir” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ormanların Allah’ın insanlara verdiği bir nimet olduğunu, iyi korunması gerektiğini söyledi Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımı ile yapıldı.Oruçoğlu Termal Otel’de yapılan toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Orman dünyamız için son derece önemli bir Allah vergisi nimettir. [&hellip]

"Ormanlar, Allah'ın nimetidir"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ormanların Allah’ın insanlara verdiği bir nimet olduğunu, iyi korunması gerektiğini söyledi

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımı ile yapıldı.
Oruçoğlu Termal Otel’de yapılan toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Orman dünyamız için son derece önemli bir Allah vergisi nimettir. Bilinen bilinmeyen birçok faydası var. Ekolojinin her çeşidine faydası var. Hayvan varlığımıza, doğal yaşama, iklime her şeye katkı sağlayan hatta havayı temizleyen oksijen üreten bir nimettir. Erozyona karşı birçok katkısı bulunan Allah’ın bir nimetidir ormanlarımız. Ormanı oluşturmak oldukça zor. Çok zahmetli ve masraflı bir iş. Bir ormanın oluşması için bazen 40-50 sene beklemek gerekiyor. Ama sonuçta bir kibrit birkaç saniye içinde hepsini yok edebilir. Afyonkarahisar gibi orman bakımından zayıf olan ilimizde, bölge müdürlerimiz, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun desteğiyle çok büyük mesafe alındı. Yüzde 14’lerden yüzde 24’lere arttı. 1 puan artması milyonlarca fidan anlamına geliyor. Milyonlarca fidanın dikilmesi de trilyonlarca lira masrafa mal oluyor” dedi.
YANGINLARLA MÜCADELE
ETMEK GEREKİYOR
Balkanlıoğlu, orman yangınlarıyla mücadele edilmesinin önemine dikkat çekerek “İlimizdeki ormanlarda yılkı atları, geyiklerimiz bile var. Kestane ağaçları var burada doğal kestaneler, kestanelikler var. Öncelikle mülki idare amirlerinin görevleri bulunduğu yerde emniyet ve asayişi sağlamak. Yerine göre terörle mücadele, burada böyle bir durum yok ama. Terörle mücadelede tıpkı orman yangınlarıyla mücadele gibi bir şeydir. Teröristle mücadele ayrı, terörle mücadele ayrıdır. Teröristle mücadeleyi güvenlik güçleri yapar. Ama terörle mücadele çok daha geniş bir kavram. Buna bütün vatandaşlarımızın kamu görevlilerini destek vermesi lazım. Müftülük dahil. Terör niye çıkar? Niye insanlar terörist olur? Nasıl kandırılırlar? Müftülük, milli eğitim gibi kurumların mücadelede aktif rol almaları gerekir. Yangında öyle. Vatandaş da orman sevgisi ve bilincinin oluşması lazım. Bunun dini boyutu var mesela ağaç sevgisi. Peygamber Efendimiz yarın kıyametin kopacağını bilseniz, ‘ağaç dikin’ demiş. Bu kadar önem vermiş. Dolayısıyla bu bilinci oluşturmamız lazım. Bir yerde bir duman görüldüğü zaman hemen aramalıyız” diye konuştu.
VATANDAŞLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR
Orman yangınlarının önüne geçmek için vatandaşlara da görev düştüğünü aktaran Vali Balkanlıoğlu, “Biri ormanda hesapsız bir ateş yakıyorsa uyarmalıyız. Vatandaşın polisle işbirliği yapması gibi yangın konusunda da işbirliği yapması lazım. Orman yangını çıksa bizim ciğerimizin yandığı düşünülmeli. Bu anlamda değerli ve fedakar orman teşkilatımızı kutluyorum. Sabahlara kadar kulelerde gözcülük yapıyorlar ki aman ormanlarımız yok olmasın diye. Bu konuda sizlerinde destek vermesi son derece önemli. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme