Ormancılık ve Su Şûrası'nda 101 karar alındı

Afyonkarahisar'da yapılan ve açılış konuşmasını da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yaptığı Şûra'da, Türkiye'nin sahip olduğu orman ve su kaynaklarının yönetiminde ileriye dönük strateji ve politikalar masaya yatırılarak karşılaşılan zorlukların çözümü çok katılımlı bir yaklaşımla müzakere edildi.500 KİŞİ KATILDI300'ü Şûra üyesi olmak üzere 500 kişi ile gerçekleştirilen 2'nci Ormancılık ve Su [&hellip]

Afyonkarahisar’da yapılan ve açılış konuşmasını da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yaptığı Şûra’da, Türkiye’nin sahip olduğu orman ve su kaynaklarının yönetiminde ileriye dönük strateji ve politikalar masaya yatırılarak karşılaşılan zorlukların çözümü çok katılımlı bir yaklaşımla müzakere edildi.
500 KİŞİ KATILDI
300’ü Şûra üyesi olmak üzere 500 kişi ile gerçekleştirilen 2’nci Ormancılık ve Su Şûrası’nda su, ormancılık, iklim ve meteoroloji, doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik ile çölleşme ve erozyonla mücadele komisyonları oluşturuldu. Bu komisyonların çalışmaları sonucunda ise toplam 101 adet karar alındı. Alınan kararlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın uhdesinde olan su, ormancılık, doğa koruma gibi hususlardaki çalışmalarına yön verecek, bu konulardaki strateji belgelerine, eylem planlarına rehberlik edecek ve Bakanlık’ın 2023 hedeflerine ulaşmasında en büyük yardımcısı olacak.
BAKAN EROĞLU
ONAY VERECEK
Bundan sonraki süreçte alınan kararlar Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun onayıyla yayınlanacak. Sonrasında ise alınan kararların uygulamaya geçirilmesi maksadıyla eylem planları hazırlanacak ve bu kararlara ilişkin gerçekleşmeler 1. Ormancılık ve Su Şurası’nda olduğu gibi mütemadiyen izlenecek.

Bakmadan Geçme