• Haberler
  • Genel
  • Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplandı

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplandı

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında orman yangınlarıyla mücadele toplantısı Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirildi Anızlar büyük yangınlara sebep oluyorEskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Rahmi Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, daire müdürleri ve İlçelerimizdeki konuyla ilgili kurum müdürleri katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir [&hellip]

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplandı

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında orman yangınlarıyla mücadele toplantısı Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi

Anızlar büyük yangınlara
sebep oluyor
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Rahmi Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, daire müdürleri ve İlçelerimizdeki konuyla ilgili kurum müdürleri katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, toplantı hakkında bilgiler verdi. Özellikle yaz aylarında meydana gelen Orman yangınlarına hazırlıklı olduklarını söyleyen Bölge Müdürü Mere, bu konuda ilgili kurum yetkili-lerinin ve vatandaşlarımızın çok duyarlı olmalarını istedi. Köylülerimize ve vatandaşlarımıza orman yangınları ile ilgili gerekli bilgilerin verildiğini, köylerde ve beldelerde bilgilendirme toplantıları yapıldığını söyleyen Mere, özellikle yakılan anızların büyük yangınlara sebebiyet verdiğini belirterek, anız yakmanın önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Yakmak çok kolay
Orman Yangınlarıyla mücadele toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, Orman varlığımızın yüzde15’lerden yüzde 25’lere çıktığını ve bununda eşi benzeri görülmemiş bir başarı olduğunu söyledi. Ormanlarımızı çoğaltmak ve yaşatma adına yapılan tüm çalışmalara gönülden destek verdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Yangınla mücadelenin tek yolu orman yangınlarının çıkmasının önlenmesidir. Çünkü yangın çıktığı zaman yangınla mücadele etmek zordur. Bu mücadelenin günlerce sürdüğü bile oluyor. Milli servetimiz olan ve onlarca yılda yetişen ormanlarımız bir anda yok olup gidi-yor. Bu nedenle yangına karşı tüm vatandaşlarımızın hassas ve bilinçli olması çok önem arz ediyor. Orman yangınları bazen çok büyük dramlara da yol açabilir. Yerleşim birimlerimiz, bütün arazi varlığımız, mahsullerimiz yok olabilir. Sigara izmaritlerinden, yol boylarına atılan poşetler ve pet şişelerden yangın çıkabiliyor. Yakmak çok kolay. Bu konuyla ilgili topyekûn bir mücadele gerekiyor. Askeri birlikleri-miz, belediyelerimiz, özel idaremiz, halkımız, basınımız, orman köylüleri-miz bu konuda çok duyarlı olmalıdırlar. Bu konuyla ilgili 2011 yılı hazırlık toplantısı yapıyoruz. Bu toplantıyı düzenledikleri için Bölge Müdürümüz ve diğer yetkili birim çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplantıda; Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Orman alanları ve orman yangınları ile mücadele için alınan önlemler ile ilgili sunum yapıldı. Daha sonra, Kamu kurum ve kuruluşlarının Orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapmaları gereken iş ve işlemlerle ilgili olarak hazırlanan ‘Afyonkarahisar İl’i Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’ kararı başta vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere toplantıya katılan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Bakmadan Geçme