• Haberler
  • Genel
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4 yılda 1 milyon TL ceza kesti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4 yılda 1 milyon TL ceza kesti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvan hakları ihlallerine karşı 2007-2011 yılları arasında bakanlık olarak 1 milyon 71 bin 69 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Eroğlu, hayvan hakları ihlallerine karşı alınan tedbirlerle ilgili bilgiler verdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayvanları Koruma [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4 yılda 1 milyon TL ceza kesti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvan hakları ihlallerine karşı 2007-2011 yılları arasında bakanlık olarak 1 milyon 71 bin 69 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Eroğlu, hayvan hakları ihlallerine karşı alınan tedbirlerle ilgili bilgiler verdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasıyla alakalı tasarıda, hayvan hakları konusunda ileri adımlar atıldığına dikkati çeken Eroğlu, hayvanlara işkence ve saldırı konularındaki hayvan hakları ihlallerinin Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılarak suç kapsamında değerlendirildiğini ve söz konusu suçlar için hapis cezasının öngörüldüğünü söyledi.
Eroğlu, “Hayvan hakları ihlalleriyle alakalı olarak 2007-2011 yılları arasında Bakanlığımızca 1 milyon 71 bin 69 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlığımızca, hayvan sevgisinin aşılanması ve 5199 Sayılı Kanunu bilgilendirilmesi maksadıyla, okullarda seminerler düzenlenmekte ve bu kapsamda afiş ve broşür çalışmaları yapılmaktadır” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme