Orman köylüsüne büyük destek – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Afyonkarahisar'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana yaklaşık 33 milyon 800 bin lira kredi desteği verildiği bildirildi.Bölgelerin coğrafi şartları göz [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Afyonkarahisar’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana yaklaşık 33 milyon 800 bin lira kredi desteği verildiği bildirildi.
Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Afyonkarahisar’da da süt sığırcılığı, gülcülük, süt koyunculuğu, lavanta yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık, manda yetiştiriciliği, güneş enerjisi ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine yaklaşık 33 milyon 800 bin lira kredi desteği sağladı.
2003 yılından bu yana toplamda şehirde 2 bin 802 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılı için de 140 aileye 2 milyon 900 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Bakmadan Geçme