Orman İşletme, alnının akıyla çıktı

Afyonkarahisar’da önceki gün meydana gelen ve Afyonkarahisar’a sıçraması an meselesi olan ot yangınında Orman İşletme Müdürlüğü’nün gayreti takdir topladı Önceki gün meydana gelen büyük ot yangını, korkuya neden oldu. Balmahmut Köyü yakınlarından başlayıp Demirçevre Köyü’nün arkalarına kadar uzanan ve yaklaşık 15 kilometrelik yolu kapsayan ot yangının söndürülmesinde, rüzgârın da etkisiyle büyük zorluk yaşandı. 40’a yakın [&hellip]

Orman İşletme, alnının akıyla çıktı

Afyonkarahisar’da önceki gün meydana gelen ve Afyonkarahisar’a sıçraması an meselesi olan ot yangınında Orman İşletme Müdürlüğü’nün gayreti takdir topladı

Önceki gün meydana gelen büyük ot yangını, korkuya neden oldu. Balmahmut Köyü yakınlarından başlayıp Demirçevre Köyü’nün arkalarına kadar uzanan ve yaklaşık 15 kilometrelik yolu kapsayan ot yangının söndürülmesinde, rüzgârın da etkisiyle büyük zorluk yaşandı.
40’a yakın personelle mücadele
Yangının Afyonkarahisar’a sıçramaması için büyük mücadele veren Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü, yangına müdahale için Afyon ve çevresindeki 6 arazözü adeta seferber etti. Müdürlük, arazözlerin yanı sıra 40’a yakın personelle de yangının büyümesini engellemek için gereken çabayı ortaya koydu.
Dikkatsizlikten mi?
Afyonkarahisar’ı tehdit eden ot yangınının büyük bir ihtimalle dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten yetkililer, yanan alandaki doğal yaşam unsurlarının büyük oranda zarar gördüğünü vurguladılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme