• Haberler
  • Genel
  • ORKÖY'den Dinar ve Başmakçı'ya 3,6 milyon kredi desteği

ORKÖY'den Dinar ve Başmakçı'ya 3,6 milyon kredi desteği

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'nün I. Etap ORKÖY kredi tespit çalışmaları Dinar ve Dazkırı ilçelerine bağlı 8 köyde yapıldı Desteklemeler kapsamında süt sığırcılığı projesiyle destek verilecek 32 hak sahibi aile kura ile belirlendi. Kredi tespitlerinin yapılmasına müteakip hak kazananlara süt sığırcılığı faaliyetleri kapsamında toplam 528 bin TL değerinde hibe ve kredi verilecek. [&hellip]

ORKÖY’den Dinar ve Başmakçı’ya 3,6 milyon kredi desteği

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’nün I. Etap ORKÖY kredi tespit çalışmaları Dinar ve Dazkırı ilçelerine bağlı 8 köyde yapıldı

Desteklemeler kapsamında süt sığırcılığı projesiyle destek verilecek 32 hak sahibi aile kura ile belirlendi. Kredi tespitlerinin yapılmasına müteakip hak kazananlara süt sığırcılığı faaliyetleri kapsamında toplam 528 bin TL değerinde hibe ve kredi verilecek.
Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, orman köylülerinin desteklenmesi ve gelirinin arttırılması kapsamında Orköy desteklemeleriyle son 2 yılda çeşitli destekler verildiği bildirildi. Açıklamada; “Gülcülük ve süt sığırcılığı projeleri ile 519 aileye 3,6 milyon TL hibe ve kredi desteği verildi.
Birinci etap programda Dinar ve Dazkırı ilçelerine bağlı; Çamlıköy, Bademli, Çakıcı, Tugaylı, Aktoprak, Akkoyunlu, Yaka ve Yassıöeren köylerinde tespitlerin tamamlandı. Toplam 32 aileye 528 bin TL destek verilecek” denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme