Örgütün sağlık yapılanması mercek altında

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmalarda örgütün Sağlık Ocakları, Doğumevi, özel hastaneler, üniversite hastanesi yapılanmasında grup sorumlusu ve mütevelli konumundaki sanıklar ve tanıklar dinlenildi.20 SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTIFetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz, 19'u tutuklu toplam 20 sanığın [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmalarda örgütün Sağlık Ocakları, Doğumevi, özel hastaneler, üniversite hastanesi yapılanmasında grup sorumlusu ve mütevelli konumundaki sanıklar ve tanıklar dinlenildi.
20 SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz, 19’u tutuklu toplam 20 sanığın davaları 15 Ocak Pazartesi günü akşam saat 17.35’e kadar devam etti. Tutuklu sanıklar; Abdullah Selvi, Adnan Vangölü, İsmail Ağırbaş, Ziya Çiğdem, Semra Alkan, Ramazan Yar, Şükrü Merdane, Enver Özoğul, Uğur Kıztek, İlyas Killi, Mehmet Ünlü, Bekir Gümüşgöz, Mustafa Kaya, Sultan Özdal, Hüseyin Aydın, Mehmet Kayan, Erdoğan Taşpınar, Mine Taşpınar, Mustafa Esgin ile tutuksuz Arzu Kayan’ın duruşmaları görüldü.
4 TAHLİYE, 2 YETKİSİZLİK, 3 CEZA
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davalarda mahkeme sanıklardan Adnan Vangölü ile Hüseyin Aydın’ın dosyalarında yetkisizliğe karar verilirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Uğur Kıztek’e 1 yıl 10 ay 15 gün; İsmail Ağırbaş’’a 4 yıl 4 ay 15 gün ceza verilerek hükümle birlikte tahliye edilmelerine hükmedildi. Duruşması Nisan ayına ertelenen Ziya Çiğdem de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski polis Mustafa Kaya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Kaya’ya 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verilirken sanık hükümle birlikte tahliye edildi. Diğer sanıkların duruşmaları Şubat, Mart ve Nisan aylarında görülecek.
MAHREM YAPI SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
Hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadının yanı sıra, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla yargılanan Abdullah Selvi’nin duruşması Mart ayında görülecek. Örgütün mahrem yapı soruşturmasının devam ettiği, bu noktada Selvi’nin dosyasının birleştirileceği öğrenildi. 17 aydır tutuklu bulunduğunu belirten Selvi’nin tahliye talebi reddedildi.
VANGÖLÜ AYDIN’DA YARGILANACAK
Örgütle bağlantılı yurtlarda Yurt Müdürü olarak görev yapan sanık Adnan Vangölü’nün örgütün gizli, şifreli haberleşme programı bylocku Aydın’ın Nazilli ilçesine kullanması, üzerine atılı suçla ilgili örgütsel faaliyetleri de burada gerçekleştirmesi nedeniyle mahkeme sanık hakkında yetkisizliğe hükmetti. Vangölü’nün yargılaması Aydın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Sanığın tutukluluk hali devam ediyor.
“BYLOCK İLE ÇOK AZ MESAJLAŞTIK”
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi bulunan yargılama sonucu mahkemece hakkında 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası ve hükümle birlikte tahliyesine hükmedilen İsmail Ağırbaş, TEM Şube’de verdiği ifadeyi kabul etti. İfadesini hür iradesiyle verdiğini belirten Ağırbaş, işçi olarak çalıştığı işyerinde beraber çalıştığı Ali Ulvi Çetin’in örgütün sohbet adı verilen örgütsel toplantılara katılması yönünde ısrarcı olduğunu anlatarak, “Ali Ulvi Çetin ile iş bağlantım vardı. Davet etmesine rağmen sohbet toplantılarına katılmadım. Ama katılmam için ısrar ediyordu. Bylock yüklediği takdirde bana dini içerikli mesajlar geleceğini nasipleneceğimi söyledi. Bylock ile çok az mesajlaştık. Bylockta kayıtlı olduğu söylenen Mehmet Çetin’i tanımıyorum. ‘Ensar’ kod adlı Emre Demirci kim bilmiyorum. Bu ismi TEM’de ifade verirken öğrendim” dedi.
PİŞMAN OLAN DOĞRUYU SAKLAMADAN ANLATIR!
Mahkeme Başkanı sanık İsmail Ağırbaş’a örgütün gizli ve şifreli haberleşme programının ancak örgüt bağı olan kişilere yüklendiğine dikkat çekerek bu program yüklenmesine rağmen kimse ile teması olmadığı iddiasının inandırıcı olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı, etkin pişmanlıktan yararlanmanın; örgüt hakkında bilinen, duyulan her şeyi devlete yardımcı olmak için söylemek anlamına geldiğini dile getirerek Ağırbaş’ın anlatımlarının örgütle tesadüfü bir tanışma gibi yansıttığına dikkat çekti. Mahkeme Başkanı, “Hattınıza bylock programı yüklü. Bunlarla hiç temasım yok diyorsunuz. Etkin pişmanlık talebi böyle olmaz. Sohbet toplantılarına kimler gelirdi? Toplantılar nerede yapılırdı? Kimlerle irtibatlıydınız? Bylock gizli, şifreli herkese yüklenmeyen bir program. Doğruların saklanmadan anlatılması için sürekli dil döküyoruz. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiniz var. Ama bu anlatım ve tavrınızla etkin pişmanlık talebiniz değerlendirilemez” dedi.  
TANIYIP BİLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
Ağırbaş, örgütün sohbet adı verilen toplantılarının evlerde yapıldığını söyleyen Ali Uvi Çetin’in kendisine “Senin gibi arkadaşlar geliyor, sen de gel” dediğini dile getirdi. Kendisi ile örgütten ilgilenen kişi ve etrafındaki kişileri bilmemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Mahkeme Başkanı, “Bilmemeniz, tanımamanız mümkün değil. Bizler heyet olarak aylardır bu dosyalarla haşır neşir oluyoruz. Baktığımız ilk dosya sizinki değil. Net söylüyorum, etkin pişmanlık bu değil. Hafızanızı iyi yoklayınız” dedi. Sanık İsmail Ağırbaş’ın 15 ay süre ile bylock kullanım tespiti yapıldığını belirten Mahkeme Başkanı, sanığın bylock programı aracılığıyla 105 girişi, 1047 adet mail alımı, 30 adet maili sildiği tespitlerini ifade etti. İddia makamı, görüşünde sanık Ağırbaş’ın en alt sınırdan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılarak cezalandırılıp hükümle birlikte tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.
ÇİĞDEM İDDİALARI REDDETTİ
Meslekten ihraç edilen Polis Ziya Çiğdem hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Tanık beyanlarını ve aleyhindeki hiçbir şeyi kabul etmediğini belirten Çiğdem, “Ben Devlet Parasız Yatılı Okulu’nda okudum. Bu yapının kurum ve birimlerinde hiç bulunmadım. Mesleğim gereği çocuk yaşta terörle mücadeleye başladım. Çelişkilerle dolu olan tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Bylock programı gizli birşey kesinlikle kullanmadım. Tanık beyanları hayal ürünüdür” diye konuştu.
İKİ TANIKTAN BİRİ İFADESİNİ KABUL ETTİ
Ziya Çiğdem’in celsesinde tutuklu tanık Hakan Arsan, tutuksuz tanıklar polis memuru F. M.D. tanık olarak dinlenildi. Bir diğer tanık M.G’nin Uşak iline tayini çıkması nedeniyle gelecek celse Ses ve Görüntü Bilişmi Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilmesine karar verildi. Hakan Arsan, soruşturma aşamasındaki ifadesini kabul etmedi. Tutuksuz tanık F.M.D soruşturma aşamasındaki beyanını doğrularken “Bener” isimli şahıstan bekar polislerin kaldığı bir sitede sohbet toplantılarının yapıldığını öğrendiğini kaydetti. F.M.D burada düzenlenen sohbet toplantılarına sanık Ziya Çiğdem, Bener, Mükramin, Ramazan, Bayram, Hakan isimli polislerle birlikte katıldığını, soruşturma sırasında kendisine gösterilen iki numaralı fotoğrafta “Orhan” kod adıyla kendini tanıtan Emniyetin İl İmamı Eyüp Akbaba’nın da bulunduğunu anlattı. F.M.D kendisinin 2009 yılı itibariyle sohbet toplantılarına katılmadığını sözlerin ekledi. Çiğdem, adli kontrol şartıyla tahliye edilirken duruşması Nisan ayında görülecek.
BYLOCK İÇERİKLERİ OKUNDU
Tutuklanmadan önce teknisyen olduğu öğrenilen Ramazan Yar’ın hakkında örgütle bağlantılı dernek üyelikleri, haklarında FETÖ soruşturması bulunan kişilerle yurt dışına çıkması, örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya katılım hesabı açtırması, kızının örgütle müzahir okulda eğitim alması iddiaları var. İzzet Büyüközer’in örgütün Adnan Filya’nın AKÜ’deki memurlardan, sanık Ramazan Yar’ın da yapının hastane sorumlusu olduğu yönünde ifadesi var. Yar’ın gizli ve şifreli haberleşme programı bylock analiz tespit tutanağına göre yazışma ve mail durumu aktif olarak 324562 ID numarasıyla, rmzn003 şifresiyle, toplam 4 bin 510 adet mail aldığı, 130 mesaj aldığı, beş gelen aramanın olduğu, 3 dosyayı sildiği, 4 arkadaş eklediği bildirildi. Yar’ın bylock listesinde; FETÖ sanıkları Enver Özoğul, İsmail Barut, Buket Karakuş, Mehmet Kayan, Halli Çetinkaya adlı kişiler olduğu tespitleri belirtildi. Yar’ın bylock yazışmalarından kesitlerde okunan duruşmada “S.A Mustafa Bey’in bylocuku lazım” Mehmet Kaya tarafından yazılan bir mesajda da “Ramazan abi ilçelere gelecek” ifadeleri bulunuyor.
“HASTANE SORUMLUSU OLDUĞUM YALAN”
Silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasını ve hakkındaki suçlamaları reddeden Yar savunmasında şu ifadeler yer verdi: “Bank Asya’ya gitmediğim tatil paramı yatırdım. Kimseden talimat ve emir almadım. Kızımı servis ücretinden kurtulmak için işyerimin üzerinde bulunan okula gönderdim. Proje Koordinatörünün daveti üzerine Macaristan/Budapeşte’ye 3 günlük geziye gittim. Gezi ‘cemaat’ örgüt gezisi değildi. Bylocku yüklemedim, kullanmadım. Okunulan yazışmalar bana ait değil. Herkül org sitesine merak ettiğim için girmiştim. O zaman yasaklı değildi. Hastane Sorumlusu olduğum kesinlikle yalan. Ben sendika temsilcisiydim” Mahkeme Başkanı sanık Yar’a, “Yazışmalara ve sizi kaydeden kişilerin kayıtlarına bakıldığında Ramazan, Ramazan Yar ve Ramazan abi diye kaydedildiği görülüyor” ifadesi üzerine Yar, “Bilemiyorum” cevabını verdi. Bu duruşmada tanık olarak dinlenen tutuklu tanık İzzet Büyüközer Emniyet’teki ifadesini kabul etmediğini, sanık Yar’ın örgüt bağı hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Yar’ın duruşması Mart ayında görülecek.
ÖRGÜTÜN İHSANİYE İMAMINA SAVUNMA SÜRESİ
Örgütün İhsaniye İlçe İmamı olduğu iddiası ile yargılanan Bekir Gümüşgöz esasa dair savunma hazırlığı için süre talep etti. Gümüşgöz hakkında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Uğur Mart’ın beyanı var. Mart, Gümüşgöz’ün önceden Yurt Müdürü görevini yürütürken daha sonra İhsaniye’ye İlçe İmamı olarak atandığını ifade etti. Gümüşgöz’ün duruşması Mart ayında görülecek.
AYDIN BALIKESİR’DE YARGILANACAK
15 aydır tutuklu bulunan Biyoloji Öğretmeni Hüseyin Aydın’ın hakkında, üzerine atılı suç eylemlerinin Balıkesir’de gerçekleşmesi nedeniyle mahkeme yetkisizliğe hükmetti. Aydın’ın yargılaması Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.
MERDANE DE İDDİALARI REDDETTİ
Örgütle müzahir şirketlerde SGK kaydı olan, son olarak kapatılan Nedim Soner Erkek Öğrenci Yurdu’nda çalıştığı belirtilen Şükrü Merdane’nin hakkında; Bank Asya’ya örgüt elebaşının talimatıyla para yatırdığı, hesap hareketliliği ve bylock programı kullanım tespitleri var. Sanığın bylock listesinde; İlhan Öner, M. Fatih Balta, Mustafa Aygün, İsmail Biçer, Lütfullah Özbayrak, Bekir Gümüşgöz, Şeyma Demirci ve Atakan isimli şahıslarla yazışmaları var. Savunma hazırlığı için süre verilen Merdane suçlamaları ve tanık beyanlarını reddetti. 15 aydır tutuklu bulunduğunu ve yargılamasının tutuksuz devamını isteyen Merdane’nin tahliye talebi reddedildi.
“PATATES LAZIM MI?”
Duruşmada Merdane’nin bylock yazışma kesitlerinden örnekler verildi. Sanık Merdane’nin mesajlarında, “Gelenler lise talebesi mi?” “Kayyum el koyarsa çalışanlar işten çıkarılır. Tedbir” “Yok abi onun bylock kapalı” “Tipci arkadaş Raşit ve Fırat” “Patates lazım mı?” Mahkeme Başkanı, “Çoğunlukla bylock yok diye inkarda bulunuluyor. Ama yazışmaları okuduğumuzda bylock ve loc diye sorulduğunu görüyoruz. Patates lazım mı denirken bu hattı patates hattı olarak ta tanımlıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan bylock içeriklerinde örgüt bağını diri tutma maksatlı katalog rüyalar ve hikayelerin de yer aldığı dikkat çekiyor. Tutuksuz Tanık Ahmet Çakmaktepe, hafıza kaybı bulunduğunu, sanığı bir kaç kez camiide gördüğünü söyledi. Diğer tanık Murat Sabuncu Emniyet aşamasındaki ifadesini doğrulayıp sanığı gazete bürosunda gördüğünü sanığın gazete abonelik paralarını Hamit Çalış’a verdiğini kaydetti.
BEŞ TANIK DİNLENİLDİ
Duruşması Mart ayında görülecek olan emekli Enver Özoğul’un duruşmasında tutuksuz tanıklar N.B, M.Ç ve tutuklu tanıklar aynı zamanda sanık olan Mustafa Esgin, İzzet Büyüközer, Mevlüt Türk tanık olarak dinlendi. Tanık N.B, sanığın sohbet toplantılarını organize ettiğini, sohbet hocasının sanık Mustafa Çobanoğlu olduğunu, sözü edilen toplantılarda gazete aboneliği, burs para talebi olduğunu belirtti. Tanık M.Ç Emniyet’teki beyanlarının doğru olduğunu, önce Ayhan Balbay’ın sonra sanık Enver Özoğul’un toplantılarda sohbet hocalığı yaptıklarını doğruladı. Sanık Özoğul’un güzel konuştuğunu iyi bir hitabeti bulunduğunu anlatan M.Ç kendisinin de sohbetlere çağrıldığını dile getirdi. Sanığı dernekten tanıdığını belirten tanık Mustafa Esgün Emniyet’te baskı altında ifade verdiğini söyleyerek beyanlarını reddetti. Tanık İzzet Büyüközer de Emniyet beyanlarını reddetti. Tutuksuz tanık M.T de Emniyet’teki beyanlarının doğru olduğunu bildirdi.
1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilen ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını kabul eden Uğur Kıztek hükümle birlikte tahliye edildi. Sanığın TEM Şube’de etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadesinde bir çok teşhiste bulunduğu, örgütün İl İmam Yardımcısı Osman Uysal, “Salih” kod adlı Selçuk Bakkalbaşı ve onun sekreteri olan kendisine bylocuku yükleyen İlyas Demirci’yi, “Murat” kod adlı Erkan Karademir’i ve Yakup Koçpınar’ı teşhis ettiği öğrenildi. Kıztek, 30 Ocak 2017’de KOM Şube’de öncesinde de TEM Şube’de ifade verdiğini belirten Kıztek, ifadesini hür iradesiyle verdiğini ve sözlerinin doğru olduğunu mahkemede de tekrarladı. Örgütün strateji belirlediği otel toplantılarına kendisinin Kimse Yok Mu’nun Müdürü tutuklu sanık Mustafa Çobanoğlu’nun götürdüğünü söyleyen Kıztek son sözünde, “Ekmek paramı kazanmak ve Allah rızası için buralarda çalıştım. Dini duygularımız kullanıldı. Pişmanım, bulunduğum koğuşta da arkadaşlara hainliği anlatıp etkin pişmanlıktan yararlanarak devlete yardımcı olmalarını söylüyorum” dedi.
ALKAN’IN DURUŞMASI
ŞUBAT AYINDA GÖRÜLECEK
Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlanan Semra Alkan, örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılanmaktan büyük üzüntü duyduğunu, suç işleme amacı olmadığını dershanede sadece öğretmenlik yaptığını söyledi. Tutukluluk hali devam eden Alkan’ın duruşması Şubat ayında görülecek.
ÖZDAL DA HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMEDİ
KHK ile hemşirelikten ihraç edilen 17 aydır tutuklu bulunan Sultan Özdal hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Hakkında örgüt bağlantılı sendika ve dernek üyeliği, Bank Asya’ya para yatırma, bylock kullanımı, çocuklarının örgüt okullarında eğitim alması, örgütün Sağlık Ocakları Grup Sorumlusu olduğu,  “Meriç” kod adını kullandığı iddiaları bulunan Özdal’ın duruşmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski hemşire Ö.C tanık olarak dinlendi. Sohbet grubunda sanık Sultan Özdal’ın sohbet hocalığı yaptığını söyleyen Ö.C, sanığın ikna kabiliyetinin çok yüksek olduğunu, bu toplantılarda burs, himmet olarak para talebinde bulunduğunu anlattı. Ö.C, “Ben Sağlık Ocağı’nda idim. Hastaneyi geçince sohbetlere gitmedim. Kendisi Fatma Kılınçaslan’dan sonra Bayan Mütevelli idi. Fetullah Gülen’in ‘Bam Teli’ cdleri izlenirdi. Ben bylock programını 15 Temmuz darbesinden sonra duydum. Sohbete devam etmem için benimle 2014 yılına kadar çok uğraştılar” dedi.
DEVLET YAPILANMA OLARAK GÖRÜYOR!
Tutuksuz yargılanan sanık ve tanık eski hemşire Arzu Kayan, Emniyet’teki ifadesini kabul ederek 2013-2016 yılları arasında sohbet toplantıları düzenlendiğini, bu toplantılarda himmet, burs gibi sıfatlarla zaman zaman para taleplerinin gündeme geldiğini belirtti. Örgüt yapılanmasında Sağlık Ocağı, Doğumevi, Hastane Grup Sorumlusu şeklindeki yapılanmalara dikkat çeken Mahkeme Başkanına Kayan, “Biz yapılanma görmedik” dedi. Mahkeme Başkanı da tanık Arzu Kayan’a, “Siz yapılanma olarak görmeyebilirsiniz ama devlet yapılanma olarak görüyor” dedi. Sanık Sultan Özdal’ın Dernek Başkanı vasfıyla grupta yer aldığını bylock programı kullandığını ve bir diğer şifreli gizli haberleşme programı olan eaglenin de sanıkta olması gerektiğinden söz etti. Kayan, örgütün Sağlık Ocağı Grup Sorumlusunun kendisini olduğunu sanığın kendisinde yüklü olmadığını da söyledi.
KİLLİ’YE SAVUNMA SÜRESİ VERİLDİ
Emekli İmam Hatip İlyas Killi, 58 yaşında, devlete 35 yıl hizmet etmiş bir kişi olarak silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmaktan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Hastalığı ve koğuşta sıkıntılı olduğu gerekçesiyle Killi, esasa dair savunma yapmak için süre talep etti.
“TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜYÜM
BYLOCK KULLANMADIM”
Aynı dosya ve celsede yargılanan Erdoğan-Mine Taşpınar çiftinin duruşması Mart ayında görülecek. Eski hemşire Bayan Taşpınar ve eşi Erdoğan Taşpınar hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Mine Taşpınar, bylock kullanıcısı olmadığını, teknoloji özürlü olduğunu, dernek ve sendikal bağı olduğunu 2013 yılında hemşirelik mesleğinde birlik ve dayanışma tesisi amacıyla bir dernek kurduklarını anlattı. Yoklukla büyüdüğünü, kimseye yedirecek parası olmadığını da belirten Taşpınar, “Hemşireler Gününde açtığımız derneğin FETÖ ya da başka bir örgüt bağı yoktur. Ben hızlı konuşurum, hemşireyim. Sohbet verebilecek kadar dini bilgi sahibi değilim. Yurt dışı çıkışı olarak sadece Umre’ye gittim. 16 aydır tutukluyum, eşimi ilk kez duruşmada görüyorum” dedi. Mine Taşpınar hakkında tanık olarak dinlenen Sultan Özdal dışında diğer tanıklar Arzu Kayan ve D.S sanık hakkında verdikleri beyanları doğruladı. Sanık Erdoğan Taşpınar da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 17 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliye istedi. Taşpınar çiftinin tahliye talepleri reddedildi.
“TESADÜF OLABİLİR BİLEMİYORUM”
İmam hatiplikten ihraç edilen Mehmet Ünlü, çocuklarının isimlerinden oluşturulduğu belirlenen bylock kullanıcı adı ve şifrelerine rağmen bylock kullanıcısı olmadığını belirtti. Bylock içeriklerini de kabul etmeyen sanığa Mahkeme Başkanı, “Tesadüf mü?” diye sorunca Ünlü, “Olabilir, bilemiyorum” cevabını verdi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Ünlü’nün tahliye talebi reddedildi.
KAYA TAHLİYE EDİLDİ
Eski Polis Mustafa Kaya’ya 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Kaya hükümle birlikte tahliye edildi. Kaya’nın karar duruşmasında tutuksuz tanıklar H.D, A.Y ve T.K tanık olarak dinlenildi.
“BYLOCKU MİNE TAŞPINAR YÜKLEDİ”
Örgütün Sağlık Ocakları Grup Sorumlusu eski hemşire Arzu Kayan, eşi tutuklu sanık Mehmet Kayan ile aynı dosyada yargılanıyor. Bayan Kaya, beyanlarını kabul ederken Neslihan Kaynar hakkında Mavi Hastane’de örgüt sorumlusu demediğini onun Sendika Başkanı sıfatı ile mütevelliye katıldığı yönünde düzeltmede bulundu. Örgütün şifreli gizli haberleşme programı bylocku yaklaşık 2 ay kadar kullandığını Mart ya da Nisan ayında sildiğini belirten Kayan, daha sonra bir diğer örgütsel gizli, şifreli haberleşme programı eagle kullandığını dile getirdi. Arzu Kayan, bylocku kendisine sanık Mine Taşpınar’ın yüklediğini ifade etti. Kayan, Bayan Taşpınar’ın örgütün Hastane Grup Sorumlusu olduğuna da dile getirdi. Seher ve Yeter adlı şahısların Grup Sorumlularından oluşan mütevellilere sohbet verdiğini aktaran Arzu Kayan, bylockun güvenilirliğini yitirmesi nedeniyle bıraktıklarını söyledi.
“DİNİ SAİKLERLE YER ALDIM”
Bu yapıda dini saiklerle yer aldığını, kendi adına fanatik olmadığını dile getiren sanık Arzu Kayan, “Böyle şeyler yaşanacağını bilsem asla içinde olmazdım. Ben 1,5 yıldır çoluk çocuğumla yokluk içinde yaşıyorum. Kolay değil” dedi. Bayan Kayan’ın eşi sanık Mehmet Kayan esasa dair savunma hazırlığı için süre talep etti. Duruşmada eski hemşireler Ö.C, D.S ve tutuklu tanıklar Mustafa Esgün ile İzzet Büyüközer tanık olarak dinlendi. Esgin ve Büyüközer Emniyet ifadelerini reddetti. Kayan çiftinin duruşması Mart ayında görülecek. Sağlık Memurluğundan ihraç edilen sanık Mustafa Esgin tanık olarak dinlendiği dosyalarda dahil Emniyet’te verdiği beyanları kabul etmedi. 17 aydır tutuklu olduğunu belirten Esgin’in tahliye talebi reddedildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme