• Haberler
  • Gündem
  • 'Örgütsüzler örgütlülerin payandası olur' – Kocatepe Gazetesi

'Örgütsüzler örgütlülerin payandası olur' – Kocatepe Gazetesi

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönem başlangıcında Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube teşkilat çalışmaları hızlandı. Özgül Termal Otel'de yapılan Şube Divan Toplantısına il ve ilçe yönetimleri ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi katıldı.ÖRGÜTLÜ YAPILARSUİSTİMAL EDİLEBİLİRToplantının açılışını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1'Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik katılımı nedeniyle Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif [&hellip]

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönem başlangıcında Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube teşkilat çalışmaları hızlandı. Özgül Termal Otel’de yapılan Şube Divan Toplantısına il ve ilçe yönetimleri ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi katıldı.
ÖRGÜTLÜ YAPILAR
SUİSTİMAL EDİLEBİLİR
Toplantının açılışını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1’Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik; katılımı nedeniyle Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’ye teşekkür etti. Çelik, böylesi toplantıların birlik, beraberlik ve ortak dil oluşturma noktasında çok önemli olduğunu söyledi.
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Afyonkarahisar’da güzel insanlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Tarihi, örfü, gelenekleri, inanç değerlerini unutmamak gerektiğini vurgulayan Selvi, “Kritik süreçleri yaşadığımız bugünlerde ülke adına söz söyleyen çok sayıda kuruluş ve teşkilat var. Bunların içerisine sendikalar da dâhil. Örgütlü bir yapıysanız sizi suiistimal etmek isteyen, manipüle etmek isteyen ve gücümüzden istifade etmek isteyenler olur. Biz sağlam temeller üzerine oturttuğumuz özgürlük ve emek mücadelemizde yükseltmek, ilerlememizi ve daha güzel bir gelecek inşa etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
BOŞLUĞA YER YOK
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikacılığın ilk doğduğunda suiistimal etmek isteyenlerin olduğu süreçlerin yaşandığına değindi. Selvi sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar iyi analiz edildiğinde hep görülür ki hangi ülkede darbe olduysa sendikaların ve başkaca etki katkı yapabilecek örgütlü yapıların bir fonksiyonu mutlaka olmuştur. Bunun içinde Avrupa’da yoğun bir şekilde tartışılan konulardan bir tanesi de şudur; acaba anjiyolar toplumsal katılım adına toplumu manipüle etme araçları mıdır? Neden? Çünkü hepiniz bilirsiniz turuncu vesaire devrimlerden söz edilir. Arkasında bir güç odağı, onların kontrol ettiği bir takım sivil organizasyonlar ve sonucu itibariyle ülkelerine ihanet anlamına gelecek şeyler bile olsa küçük kazanırlar hesabına, onlar adına işler yapabiliyorlar. Bunların hepsini görüyoruz. Bakın yurt dışında Türkiye aleyhine söz söyleyen, (Ülkemizde eleştireceğiniz birçok şey olabilir.) ülke düşmanlığı niteliği arz edecek konuşmalarda İsrail’i ehven gösterecek açıklamalar yapan bir dünya sivil toplum örgütü var. Bütün ortamlarda bütün dünya Türkiye’nin düşman olsun diye orada sivil toplum örgütleri var, sendikalar var. Yani şunu söylemek istiyorum bileşik kaplar gibi boşluğa yer yok. Eğer örgütlü olan siz değilseniz örgütlü olanların payandası olmaya mahkûm olursun. Onun için birey kalma yok. Her birey bilinçli bir şekilde katkısını örgüt üzerine taşıyacak.”
ÇAĞAN, MODERNLEŞME
HİKÂYESİNİ ANLATTI
Toplantının ikinci oturumunda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Bölümü hocalarından Prof. Dr. Kenan Çağan, “Türkiye’nin, Osmanlı’dan Bu Güne Modernleşme Hikâyesi” konulu sunum gerçekleştirdi. İlgi ile takip edilen sunumun ardından, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1’Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, günün anısına Prof. Dr. Kenan Çağan’a plaket verdi. 

Bakmadan Geçme