Organları ile umut oldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da beyign ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Ayşe İbiş'in böbrekleri, organ bağışı sayesinde diyaliz hastalarına umut oldu Afyonkarahisar'da beyin kanaması geçirdikten sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirilen ve burada beyin ölümü gerçekleşen Ayşe İbiş'in 2 böbreği, ailesinin izniyle alınıp Antalya'daki diyaliz hastalarına gönderildi. 2 Mayıs Cuma günü yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonrası Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde [&hellip]

Organları ile umut oldu

Afyonkarahisar’da beyign ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Ayşe İbiş’in böbrekleri, organ bağışı sayesinde diyaliz hastalarına umut oldu

Afyonkarahisar’da beyin kanaması geçirdikten sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirilen ve burada beyin ölümü gerçekleşen Ayşe İbiş’in 2 böbreği, ailesinin izniyle alınıp Antalya’daki diyaliz hastalarına gönderildi.
2 Mayıs Cuma günü yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonrası Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastanın uzman hekimlerden oluşan kurul tarafından beyin ölümünün gerçekleştiğinin bildirilmesi üzerine ailesi tarafından organları bağışlandı.
Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın gözetiminde Antalya’dan gelen 3 kişilik özel bir ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla ile İbiş’in 2 böbreği alındı. Alınan böbrekler, Bakanlığın organ bekleme listesindeki hastalardan doku uyumu olan 2 kişiye nakledilmek üzere karayolu ile Antalya’ya gönderildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ameliyathanesinde sabaha karşı gerçekleşen ameliyat esnasında hazır bulunan Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan yaptığı açıklamada, hastanın yaşlılık ve diğer hastalıklarından dolayı sadece böbreklerinin alınabildiğini bildirdi.
Dr. Arslan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Dün akşam aile ile birlikte bir dramı, acıyı yaşadık. Fakat organ bağışının öneminin bilincinde olan bir aileydi. Hastamızı kaybettik ama yeni hayatlara umut olduk. Ailemiz umut olma yolunda karar verdi ve bu konuda hareket ettiler. Ben hastamıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Fakat Türkiye’de 57 bin diyaliz hastası olduğunu düşündüğümüz zaman bu bağışın ne kadar önemli olduğunu farkına varmamız gerekiyor. Türkiye’de organ bağışı bekleyen yaklaşık 22 bin diyaliz hastası var ve 1 yılda beyin ölümü gerçekleşip organ bağışı yapılan hasta sayımız ise 2013 yılında 3 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda. Ne kadar organ bağışı ihtiyacımızın olduğunun önemli bir noktası bu istatistiki veri. İnsanlarımızın organ bağışının öneminin farkında olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme