• Haberler
  • Genel
  • Organize Sanayi'deki işveren, titizlik gösteriyor

Organize Sanayi'deki işveren, titizlik gösteriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Uğur Kaya, SGK Haftası nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay'ı makamında ziyaret etti. Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu paydaşlarına tanıtmak, işveren ve sigortalılarını bilgilendirmek amacıyla böyle bir ziyarette bulunduklarını vurguladı Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Uğur Kaya, güçlü yatırımlar yapılmak suretiyle Organize [&hellip]

Organize Sanayi’deki işveren, titizlik gösteriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Uğur Kaya, SGK Haftası nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ı makamında ziyaret etti. Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu’nu paydaşlarına tanıtmak, işveren ve sigortalılarını bilgilendirmek amacıyla böyle bir ziyarette bulunduklarını vurguladı

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Uğur Kaya, güçlü yatırımlar yapılmak suretiyle Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm yatırımcı iş adamlarını ziyaret ettiklerini ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak amacıyla istihdam yaratan ve primlerini düzenli ödeyen iş adamlarını teşekkürlerini ileten Kaya, “Daha önce 5084 sayılı Teşvik Yasamız vardı. Aralık itibariyle sonlandı. Bunun daha geniş kapsamlısını bölgesel olarak hazırlıklar içerisinde kanunun görüşülme noktasında bizler de bilgi sahibi oluyoruz. İnşallah daha faydalı bir şekilde bu teşvik yasasının çıkmasıyla buradaki yatırımcı iş adamlarımız daha yeni yatırımlar yapmak suretiyle ilimiz ekonomisine katkı sağlayacağı gibi istihdam yaratmak suretiyle sektörel olarak mermer ve prefabrik, beton işletme tesisleri gibi konularda daha güçlü firmalar ortaya çıkacaktır. İstihdam yaratıp onları çalıştırıp sosyal güvenliğini sağlamakta ayrı bir kıvanç konusu buradaki işverenlerin tamamı borçlarını ödüyorlar. Bu titizliklerinden dolayı da herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’yla iyi ilişkiler yürüttüklerini vurguladı. SGK’ya teşekkür eden Yeşilay, “Hem sanayici yatırımcı arkadaşlarımız hem de organize sanayisiyle ilgili olan ilişkilerinizden dolayı iyi niyetli yardımcı yapıcı kurumunuzun tutumlarından dolayı biz teşekkür ediyoruz. Bu tutumunuzun da geçmişte olduğu gibi şimdide olduğunu da devamlı yaşayarak görüyoruz. Afyon’daki Organizemizdeki sanayici esnaf tüccar kardeşlerimiz arkadaşlarımızda devlete olan sorumlulukları konusunda hassasiyetlerini tahmin ediyorum. Gününde primlerimizi ödeme konusunda, sigorta ile ilgili olan sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda sizlerin de destekleriyle daha da iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bahsettiğiniz gibi geniş kapsamlı büyük yatırımcıları Afyon’a çekmek müjde olabilir. Sigorta primleri konusunda önümüzdeki sürecin daha iyi ve güzel olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyarete SGK İl Müdür Yardımcısı Özgür Özgen ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu da katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme