Organ ve doku bağışı arttı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörlüğünden verilen bilgiye göre, Afyonkarahisar'da Doku ve Organ Bağışı, yapılan çalışmalar sonunda son yıllara göre artış gösterdi Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışını, organ ve doku naklini kolaylaştırmaya yönelik gerçekleştirdiği mevzuat değişikliği ve bu konuda yapılan çalışmalarla halkın bilinçlendiği dolayısıyla doku ve organ bağışının Afyonkarahisar'da yaygınlaştığı bildirildi.Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi [&hellip]

Organ ve doku bağışı arttı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörlüğünden verilen bilgiye göre, Afyonkarahisar’da Doku ve Organ Bağışı, yapılan çalışmalar sonunda son yıllara göre artış gösterdi

Sağlık Bakanlığı’nın organ bağışını, organ ve doku naklini kolaylaştırmaya yönelik gerçekleştirdiği mevzuat değişikliği ve bu konuda yapılan çalışmalarla halkın bilinçlendiği dolayısıyla doku ve organ bağışının Afyonkarahisar’da yaygınlaştığı bildirildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2013 yılının ilk 3 ayında son yıllara oranla ciddi bir artış yakalandığını belirtti. Ancak yakalanan bu artışın da yetersiz olduğuna inandıklarını vurgulayan Arslan, Devlet Hastanesi olarak bir insanın hayatını kurtaranın tüm insanların hayatını kurtarmış gibi sevap kazanacağına inanan duyarlı Afyonkarahisar halkına organ naklinin ve organ bağışının öneminin anlatılması gerektiğine inandıklarını söyledi.
50 KİŞİ BAŞVURDU
Dr. Hasan Arslan açıklamasında ayrıca şunları anlattı:
“Hastanemizin Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğü’ne 2011 yılında 96 kişi, 2012 yılında 198 kişi 2013 yılının ilk üç ayında ise 50 kişi başvuruda bulunarak organlarını bağışlamıştır. Diğer taraftan, hastanemizin yoğun bakımlarında takip edilen hastalarımızdan; 2011 yılında 2 beyin ölümü, 2012 yılında 6 beyin ölümü tespit edilerek Sağlık Bakanlığı’na bildirilmiştir. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları bağışlanarak 3 hastanın hayatı kurtulmuştur.
Halkımız doku ve organ bağışı konusundaki tereddütlerini en doğru ağızdan, hastanemiz bünyesinde çalışmalarına devam eden Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nden bilgi alarak giderebilirler.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme